Torek, 25.06.2019

Pogovor s predsednikom

Ob pričetku priprav smo se pogovarjali s predsednikom g. Marjanom Vöröšem, o vtisih ob koncu pretekle ter pričakovanjih pred začetkom prihajajoče sezone.

Premierna sezona v Drugi ligi je za nami. Cilj pred začetkom prvenstva je bil obstanek, ki je praktično bil dosežen tri kroge pred koncem prvenstva. Kako ste zadovoljni s končnim 11. mestom na prvenstveni lestvici?
Po osvojitvi prvega mesta v 3.SNL vzhod ter zmagi v kvalifikacijah, smo se po temeljitem pogovoru v klubu, skupaj s predstavniki lokalne skupnosti kot tudi z Občino Beltinci odločili, da bomo fante nagradili s tem, da sprejmemo izziv ter gremo tekmovat v Drugo ligo.
Naša prioriteta pred sedmimi leti, ko smo prišli v klub je bila, da igramo predvsem z domačimi fanti. Ti so na igrišču pokazali svojo kvaliteto, zato smo verjeli, da bodo z malo več treninga konkurenčni v Drugi ligi.
Če bi nam kdo povedal, da si bomo zastavljeni cilj, obstanek v ligi, zagotovili že 3 kroge pred koncem prvenstva, bi sigurno to takoj sprejeli. Z rezultatom smo vsekakor zadovoljni, predvsem zaradi tega, kot sem že omenil, smo tekmovali zgolj z domačimi fanti, poleg tega pa imamo tudi najnižji proračun v ligi.

Ste si pred letom dni predstavljali, da bo ekipa konkurenčna v Drugi ligi? Nenazadnje so v Beltincih padle tudi tretjeuvrščene Radomlje.
Več nejevernežev nam je govorilo, da nimamo s temi fanti kaj iskati v Drugi ligi. Pokazalo se je, da niso imeli prav. Po našem prepričanju v klubu denar ni vse, pomeni pa kar veliko. Stroški so res visoki, vendar smo s prijatelji v upravnem odboru vse delali na tem, da tekmujemo nemoteno in fantom pokrijemo vse stroške. To nam je v celoti uspelo in na to sem kot predsednik lahko samo ponosen.

Trener Zlatko Gabor je iz tretjeligaških igralcev naredil drugoligaške, saj je ekipa po napredovanju v Drugo ligo ostala praktično enaka, pridružili so se zgolj še nekateri igralci iz okolice. Kako ste zadovoljni z njegovim delom?
Povedal sem že, da smo se odločili tekmovati zgolj z domačimi igralci in tu je veliko vlogo odigral naš, zdaj že bivši trener, g. Zlatko Gabor - Ziko. Izkušnje katere je že imel kot trener v 2. ligi, je prenesel na igralce, kateri so iz tekme v tekmo dobivali pravo podobo ter videli kaj sploh pomeni ta rang tekmovanja. Tako da mu res veliki hvala in veliko sreče, kjer koli bo treniral.

Kaj menite, da bi bilo potrebno v prihodnji sezoni izboljšati?
Ostali so praktično skoraj vsi igralci. Skupaj s kolegi iz upravnega odbora smo prepričani, da z nekaj novimi močmi, lahko ekipa naredi še korak naprej, saj so fanti po eni odigrani sezoni v tej ligi pridobili potrebne izkušnje.

Kako ste zadovoljni z obiskom tekem v Športnem parku v pretekli sezoni?
Glede obiska v klubu nismo zadovoljni. Moramo najti rešitev, ki bo pritegnila več obiskovalcev. Klub rabi gledalce, rabi navijače, prave navijače.

Sezona se je končala pred slabima dvema tednoma, igralci so na zasluženem počitku, toda vodstvo se najverjetneje že pospešeno pripravlja na prihajajočo sezono. Kakšnih kadrovskih sprememb se lahko nadejamo?
Res je, sezona se je komaj končala, fantje so na zasluženem dopustu, uprava kluba pa dela s polno paro. Odločili smo se, da klub potrebuje športnega direktorja in ta naziv je dobil naš kapetan Tadej Apatič. Za zdaj bo še v vlogi igralca in hkrati športnega direktorja, kako dolgo pa, bomo pa videli.

Večkrat ste omenili, da želite, da klub postane stabilen drugoligaš. Kakšna so vaša pričakovanja za naslednjo sezono?
Naš moto je bil postati stabilen drugoligaš, to nam je primarni cilj tudi v bodoče.

Druga liga postaja iz leta v leto močnejša. Prihodnjo sezono bodo v Športnem parku gostovali tudi velikani kot so Koper, Gorica in Krško. Menite, da bo težko slediti konkurenci?
Konkurenca v tem rangu tekmovanja do zdaj nikdar ni bila tako močna, vendar bomo naredili vse, da se bomo hrabro postavili proti vsakemu nasprotniku.

V javnosti so zadnje tedne krožila različna imena za možnega novega stratega. Mnoge ste presenetili z izbiro Radovana Karanovića. S čim vas je najbolj prepričal?
Po sporazumni prekinitvi sodelovanje z g. Gaborjem, smo imeli nalogo najti novega trenerja članske ekipe. V javnosti so se pojavljala in tudi že objavljala imena novega trenerja, tako da je bilo kar zanimivo. Po temeljitem razgovoru s kandidati, smo se odločili, da to mesto zaupamo g. Karanoviću.
Prihaja iz nekdanje skupne države, v Sloveniji pa živi zadnjih 20 let. Kot igralec je igral več let v različnih klubih 1.SNL, po končani karieri pa se je odločil stopiti v trenerske vode. Odmevne uspehe je požel v mladinskih selekcijah NK Maribor, s selekcijo U15 je bil pred leti celo prvak na velikem evropskem NIKE-ovem turnirju. Zadnja tri leta je bil pomočnik trenerja v NK Krško, kjer je med drugim tudi vodil nekajkrat ekipo kot glavni trener.
G. Karanoviću smo predstavili našo vizijo delovanja kluba, sodelovanja z NŠ Mura v strokovnem in igralskem smislu. Naše zamisli glede vizije kluba je sprejel, tako da smo si po nekaj minutah segli v roke in sklenili sodelovanje za eno leto.

V klubu se veliko pozornosti posveča nogometni šoli. Načrtno in strokovno delo z mlajšimi selekcijami je nedvomno obrodilo sadove prav v letošnji sezoni. Bo igranje na državnem nivoju te mlade fante bolje pripravilo do preboja v člansko ekipo?
Da v našem klubu delamo v pravi smeri priča to, da poleg članske ekipe uspehe žanjejo tudi mlajše selekcije. Dečki selekcije U15, so se uvrstili v 1.SNL, selekcija kadetov in mladincev, pa v 2.SNL. Vsi skupaj smo prepričani, da se med temi mladimi nogometaši skriva kar nekaj igralcev, bi bodo v bodočnosti nosili članski dres.
Ob tej priliki igralcem, kot tudi trenerjem in vsem podpornim članom teh selekcij, iskrene čestitke.


Na koncu bi se zahvalil vsem sponzorjem kluba za pomoč katero ste nam izkazali. Prav tako hvala vsem gledalcem in navijačem, verjamem, da vas nismo razočarali. V klubu smo ponosni na rezultate članske ekipe v pravem smislu besede. Poleg ostanka smo v finalu pokala MNZ ter med 32 ekipami v Pokalu Slovenije. Prav tako pa smo ponosni tudi na naše mlajše selekcije, predvsem na selekcije U15, kadete in mladince, ki bodo v prihajajoči sezoni igrali na državnem nivoju.

Apeliram na vse naše navijače, rabimo vas, ko nam je najtežje. Zato vas prosim, da nam stojite ob strani tudi ko nam na igrišču ravno vse ne štima. Večkrat imate ideje kako bi moralo biti, zato vas vabim, da pridete v klub in s svojo filozofijo, delom in izkušnjami pomagate klubu in takrat verjamem, da bomo še boljši, stabilnejši in uspešnejši.

Foto: Boštjan Rous