Sreda, 19.06.2019

Statistični pregled sezone

Premierna sezona med drugoligaši je že nekaj časa končana, pred vrati je že začetek priprav na novo. Osnovni cilj so Žuti preteklo tekmovalno leto izpolnili in ostali v 2.SNL. Žreb parov za novo sezono in žreb parov v Pokalu Slovenije bo ta petek.

PREGLED EKIPE

Žuti so v tekmovalni sezoni odigrali 30 prvenstvenih tekem na katerih so slavili devetkrat, remizirali štirikrat in sedemnajstkrat izgubili. To je bilo na koncu dovolj za 11. mesto, fantje so zbrali 31 točk in si obstanek zagotovili že tri kroge pred koncem ter tako sproščeno zaključili sezono. Skupno so dosegli 35 golov, 57 pa so jih prejeli. Žuti so bili izrazito gostujoča ekipa, kjer so dolgo časa zasedali četrto mesto, na koncu pa končali kot osmi. V gosteh so dosegli 17 točk. Nekoliko slabše jim je šlo doma, kjer so sicer zbrali 14 točk, a končali kot najslabše domače moštvo. Kljub vsemu pa so v domačem Športnem parku padle tretje uvrščene Radomlje. Najvišjo zmago so Žuti dosegli doma proti Iliriji s 5:1, najvišji poraz pa se je zgodil na zadnji tekmi v Brežicah in sicer s 5:0. Iz lige se poslavljata Bravo in Tabor, ki sta napredovala v prvo ligo, ter Ankaran in Ilirija, ki sta izpadla med tretjeligaše. V prihodnji sezoni bodo v 2. SNL nastopali še: Krško, Gorica, Koper in Dravograd. Žuti so letos nastopali tudi v pokalu MNZ, kjer so v četrtfinalu ugnali Hodoš z 7:0, nato pa še v polfinalu Čardo s 3:1. V finalu se bodo pomerili z Gradom.

PREGLED STRELCEV

Žuti so v celotni sezoni skupno dosegli 45 zadetkov. 35 jih je padlo v prvenstvu, kjer je bil najuspešnejši Jernej Trstenjak, ki je dosegel 7 zadetkov. Sledita mu Jan Kristl in Mitja Mauko s petimi, štiri je prispeval Luka Ciglarič, dva so dodali Rok Ropoša, Jernej Tkalec, Žiga Šumak, Borut Lukač, Patrik Raduha in Samo Žalik, enkrat pa sta se med strelce vpisala Ivo Balažic in Alan Hočevar. Preostalih 10 golov je padlo v pokalu, kjer je bil najboljši strelec Samo Žalik s tremi, dva je zabil Luka Ciglarič, po enega pa so dodali Jan Hartman, Jernej Tkalec, Jan Kristl, Jernej Trstenjak in Rok Kotnik.

ODIGRANE TEKME

Skozi celotno sezono je minute zbiralo 25 igralcev. Največ jih je zbral Patrik Raduha in sicer 2525 minut, zaigral je na 29 tekmah, eno je izpustil zaradi rdečega kartona. Zgolj eno tekmo je izpustil tudi Mitja Mauko, dve je izpustil Jan Kristl, 27 odigranih imata Domen Zver in Tadej Apatič, V zaključku sezone je Zlatko Gabor namenjal nekaj minut tudi mladim nogometašem, tako so dragocene izkušnje nabirali Žiga Hartman, Sašo Zadravec, Niko Serec in Anže Legen. Žiga Hartman je na tekmi z Bravom nosil tudi kapetanski trak. Največkrat sta v igro vstopila Rok Ropoša in Jernej Tkalec in sicer 14-krat.

KARTONI

Trener Gabor je imel večkrat tudi težave s sestavo prve enajsterice. Poleg poškodb so spomladi Žute pestili tudi prejeti karton in prepovedi igranja tekem, ki si sledijo po četrtem, sedmem, devetem in nato vsakem naslednjem rumenem kartonu. Največ rumenih je prejel Nino Bertalanič in sicer osem, sedem jih je prejel Jan Kristl, šest Ivo Balažic, pet Mitja Mauko, po štiri pa Tim Golob, Samo Žalik, Borut Lukač in Marko Maučec. Med igralci, ki so zaograli na vsaj desetih tekmah so nekaznovani ostali le Domen Zver, Luka Ciglarič in Žiga Hartman. Žuti so prejeli tudi štiri rdeče kartone. Enega sta prejela Patrik Raduha in Mitja Kosi, dva pa Borut Lukač, kot zanimivost lahko dodamo, da si je obe izključitvi prislužil na tekmah z Jadranom.

GLEDALCI

Pomemben dejavnik dobrih rezultatov ste bili tudi vsi zvesti privrženci naše ekipe, ki ste ekipo spremljali tako doma kot v gosteh. Klub je hvaležen vsem, ki ste se večkrat odpravljali na dolga gostovanja in bodrili fante. Prav tako je bila velikokrat glasna tudi domača spodbuda v Športnem parku. Žuti namreč zasedajo drugo mesto v obiskanosti tekem doma. Na 15 tekmah se je zbralo 5250 gledalcev, več jih je bilo le v Lendavi. Športni park nosi tudi rekorden obisk tekme v sezoni. Na tekmi Beltinci - Nafta je bilo 1200 gledalcev. Vsi skupaj upamo, da bodo številke prihodnjo sezono še višje!