Sreda, 12.06.2019

Partnersko sodelovanje z NŠ Mura

Nogometno društvo Beltinci in NŠ Mura sta sklenila dvoletno partnersko sodelovanje, ki je zastavljeno kot pričetek graditve prekmurske nogometne izobraževalne piramide.

Pri dogovorjenem sodelovanju gre za pomemben korak pri razvoju prekmurskega nogometa.

Strokovno in kadrovsko sodelovanje je zastavljeno kot enakopravno partnerstvo z namenom, da imajo mladi igralci starejši od 14 let možnost napredovati v zanje najbolj primernem nogometnem okolju, o čemer se bosta usklajevali strokovni vodstvi obeh klubov. To je predvsem pomembno za mlade in perspektivne beltinske nogometaše, ki bodo imeli možnost se preizkusiti v igranju na višjem ligaškem nivoju.

Oba kluba, ki sta že od nekdaj bila v središču nogomentega dogajanja v regiji, želita zagotoviti tudi mlajšim generacijam v širšem prostoru možnost kvalitetnega razvoja svojega nogometnega potenciala. Pomemben del sodelovanja pa bo predstavljala tudi stroka, saj bodo naši domači trenerji imeli možnost kvalitetnega izobraževanja in dopolnjevanja znanja.

Novo sodelovanje bo tudi temelj za nadaljnji rezultatski napredek obeh klubov. V tujini je takšno povezovanje že ustaljena praksa, zato skušamo slediti trendom. Vsak začetek je težak, zavedamo se tudi da je to dolgoročni proces. Verjamemo pa, da bomo s skupnimi močni dosegli napredek nogometa v Prekmurju.