Sreda, 22.05.2019

Veselič: Beltinci so moj drugi dom

Pred zaključkom sezone smo se odločili narediti intervju s pomembnim članom naše zasedbe, ki pa velikokrat ostane v ozadju dogajanja. David Veselič ima številne zasluge za vratarski napredek Domna Zvera in Nika Sereca.

Sredi lanskega novembra se je 37-letni David Veselič, trener vratarjev in bivši vratar iz ptujske Drave preselil v Beltince, kjer se je kot pravi hitro vklopil v novo okolje: "Z Dravo sem takrat sporazumno prekinil pogodbo. Zakaj Beltinci? Kot otrok sem bil veliko v Beltincih. Klub mi je bil pri srcu, saj je tu vratarje treniral že moj oče Janko Veselič, ki je sedaj legenda Maribora. Vedno sem bil tudi v stiku z g. Breznikom in g. Gaborjem, tako da sem se z lahkim srcem in poln izzivov odločil za Beltince." Poleg vodstva je od prej poznal tudi vezista Raduho in kapetana Tkalca, kot sam pravi, pa je imel dlje časa pod budnim očesom tudi prvega vratarja ekipe Zvera.

V Beltincih sodeluje z dvema mladima vratarjema. Domen Zver šteje 20 let, Niko Serec pa je leto dni mlajši: "Moram povedati, da tako korektnega odnosa, kot ga imam z njima še nisem doživel. Sta prava prijatelja in ženeta en drugega naprej. Oba sta garača in delavca. Mislim, da odnos med nami tremi ne more biti še boljši, ker je že zdaj odličen." Veseliča smo nato povprašali kaj je spremenil v načinu dela po prihodu v Športni park: "Spremenil nisem ničesar. Svoje delo opravljam vestno in pošteno, vsak teden izvajam ciklus treninga od moči, ki se pretvarja v hitrost reakcije. Oba fanta sta stoodstotno pri stvari, odlična sta. Vsem navijačem bi rad sporočil, da imamo najboljša vratarja v ligi. Rad bi izpostavil Sereca, ki je letos pokazal kdo je in prepričan sem, da bo uspel. Zver je nekoliko bolj izkušen, glavo ima na pravem mestu in menim, da je material tudi za mlajšo reprezentačno selekcijo."

Kdo pa je tisti, ki pred tekmo določi, kdo bo stal med vratnicama? "Skupaj s trenerjem Gaborjem imava posvet in se odločiva komu zaupava. Nimam skrbi, ker je povsem vseeno kdo brani. Oba sta biserja, ki ju je treba puliti."

Veselič velja tudi za velikega motivatorja ekipe, igralce večkrat glasno spodbuja med samo tekmo: "Vem, kaj ti domači igralci potrebujejo.Vse spoštujem, cenim in lahko povem, da smo kot družina. Fantje bi za klub dali vse in to se vidi že po tem, da so si uspeli zagotoviti obstanek med drugoligaši. To je za te fante velik uspeh in na njih sem zelo ponosen. Občutki po skoraj končani sezoni so odlični. Cilj smo izpolnili in strmimo k temu, da postanemo stabilen drugoligaš. Veliko zaslug za to gre tudi g Vöröšu in Brezniku, ki skrbita za finančno stanje v klubu. Vsi vemo, da je to najbolj nehvaležno delo, a jima dobro uspeva."

Po nekaj mesecih v Beltincih si je 37-letnik iz Ptuja prislužil tudi spoštovanje občinstva: "Trudim ohranjati pozitivno atmosfero. Sem preprosta, vedno nasmejana oseba, ki vedno živi za klub v katerem deluje. Beltinci so mi prirasli k srcu. Ne le člani kluba, tudi ljudje izven igrišča in celotno Prekmurje. Počutim se kot doma, tudi sprejet sem bil tako. Lahko rečem, da je to moj drugi dom."

Ob koncu smo ga povprašali še o prihodnosti: "Sem mlad, ambiciozen trener vratarjev, ki ima vedno željo po napredku. Moji cilji so vedno bili in vedno bodo visoki, kjer koli bom deloval, bom dajal vse od sebe. Imam delavnost in talent, v Beltince se bom vedno rad vračal. Nisem pa še rekel zadnje med mojimi Žutimi!"

"Beltinci so mi dali ogromno, tudi ko mi je bilo najtežje v (privatnem) življenju in tega ne bom nikoli pozabil. Beltinci so in bodo ostali moj drugi dom v vsakem primeru."