Torek, 14.05.2019

Po pomembni zmagi na gostovanje k vodilnim

Žutim se je vendarle uspelo pobrati in prekiniti rezultatsko krizo zadnjih nekaj tekem. Na dramatični tekmi so ugnali Ankaran, med strelce sta se vpisala dvakrat Mauko in Žalik.

Žuti so v prejšnjem krogu doma gostili Ankaran in ga po dvakratnem preobratu ugnali s 3:2. V prvem polčasu so preko Mauka vodili z 1:0 in zapravili še kopico lepih priložnosti. Kazen za to je prišla zgodaj v drugem polčasu. Ankaran je praktično iz dveh strelov dvakrat zadel in povedel. Toda veselje gostov ni trajalo dolgo. Trener Gabor je posegel po pravi menjavi, saj je v igro poslal Žalika, ki je le nekaj minut za tem izid znižal in se tako prvič v Drugi ligi vpisal med strelce. V zadnjih minutah tekme pa je po krasni podaji Kristla, ki je naprej našel Hočevarja, slednji pa je žogo potisnil mimo vratarja, kjer je z bližine za zmago še drugič na tekmi zadel Mauko. S tem so se Žuti tri tekme pred koncem od cone izpada oddaljili na 8 točk, kar pomeni, da je obstanek praktično zagotovljen. Teoretično pa lahko pride do tega že jutri.

Takrat namreč Žuti še drugič to pomlad odhajajo v Ljubljano. Pred tedni so uspeli ugnati Ilirijo, tokrat pa jih čaka precej težja naloga, saj se bodo pomerili proti vodilni ekipi Brava, ki si v boju za naslov ne sme privoščiti spodrsljaja. Bravo igra v odlični formi. Na zadnjih desetih tekmah so slavili devetkrat, premoč so priznali le Radomljanom. Pri domačih blesti predvsem napadalec Mustafa Nukić, ki je letos že pri 16 golih, prav tako pa je med tremi nominiranci za naj igralca sezone med drugoligaši. Bravo ima na vrhu tri točke prednosti pred Sežano in pet pred tretjimi Radomljami.

Prva medsebojna tekma lansko jesen se je v Beltincih končala z zmago gostov 1:3. Žuti so se sicer dobro zoperstavili vodilni ekipi in po zadetku Trstenjaka nekaj časa upali tudi na točko, toda Bravo je v končnici uspel priti do zmage.

Zasedba Zlatka Gaborja jutri ne bo popolna potovala v Ljubljano. Zaradi štirih rumenih kartonov bo počival branilec Borut Lukač, domači težav s kaznimi nimajo. Tekma se bo v Športnem parku Šiška začela ob 17. uri, glavni sodnik bo Alen Bubek, pomagala mu bosta Tomaž Černe in Tadej Jug. Istočasno se bosta pomerila tudi Ankaran in Drava ter Rogaška in Ilirija. Žuti bi si z osvojeno vsaj točko oz. spodrsljajema Ankarana ali Ilirije tudi teoretično zagotovili obstanek.

Za vse, ki vas ne bo na tekmo bomo tudi tokrat pripravili tekstovni prenos.