Sreda, 08.05.2019

Proti Ankaranu za potrditev obstanka

Tokratna tekma bo v Športnem parku odigrana proti neposednemu konkurentu za izpad. Z zmago na tej tekmi bi si Žuti teoretično že lahko zagotovili obstanek v Drugi ligi.

Prejšni konec tedna so Žuti gostovali na Ptuju, kjer so vse do zaključka tekme držali neodločen izid. 7 minut pred koncem pa so nato po eni izmed redkih napak, na tej tekmi zelo čvrste obrambne linije, dopustili Dravi, da je povedla za končno zmago z 1:0.

Tokratna tekma bo imela povsem drugačen naboj, saj se bosta srečala neposredna tekmeca za obstanek v ligi. Prva tekma se je v jeseni končala z zmago tokratnih gostov z 2:0. Ankarančani, ki so pred pomladanskim delom prvenstva dodobra prevetrili svojo zasedbo, počasi drsijo po lestvici navzdol proti mestom, ki vodijo v ligo nižje. Po šestih zaporednih porazih, so v prejšnjem krogu proti še enemu neposednemu konkurentu za obstanek, Biljam, na domači Bonifiki uspeli iztržiti točko. Na drugi strani pa Žuti kljub seriji štirih porazov še vedno držijo odlično 9. mesto in so od cone izpada, pred zadnjimi štirimi tekmami, oddaljeni 6 točk.

Zlatko Gabor bo tokrat pogrešal Goloba in Maučeca, ki bosta manjkala zaradi kartonov ter že dlje časa poškodovanega Šumaka. Do konca prvenstva so še štirje krogi. Z zmago proti tokratnemu nasprotniku ter ugodnih razultatih na drugih tekmah, bi si Žuti pred domačo publiko tudi teoretično lahko zagotovili obstanek.

Izjava Jana Kristla pred tekmo: “V soboto nas čaka najpomembnejša tekma v sezoni proti ekipi Ankarana pred domačimi navijači. Zato pozivamo vse privržence kluba, da nas podprejo v velikem številu in nam pomagajo do pomembnih treh točk s katerimi si lahko že zagotovimo obstanek, kar je bil glaven cilj pred začetkom sezone.”

Vse navijače vabimo, da se udeležijo te pomembne tekme v čim večjem številu, Žuti rabijo vašo podporo s tribune. VSI V ŠPORTNI PARK!

Tekma se bo pričela v soboto ob 17:00 uri v Športnem parku.