Petek, 03.05.2019

Na Ptuj po izhod iz rezultatske krize

Žuti so izgubili vse zadnje tri obračune proti primorskim ekipam. Ostali so sicer na 9. mestu, toda za ohranitev prednosti pred zadnjima dvema mestoma bodo do konca potrebovali še kakšno točko.

Po tesnih spodrsljajih proti Jadranu in Brdih, kjer je ostalo kar nekaj grenkega priokusa so Žuti prejšnji konec tedna izgubili še proti favoriziranemu Taborju, ki koraka proti Prvi ligi. Zaradi številnih kartonov in poškodb so Žuti ob porazu z 0:3 nastopili z zelo okrnjeno zasedbo. Med drugim sta debija vpisala mlada Legen in Zadravec, nekaj minut je v polju igral tudi naš vratar Zver.

Na drugi strani se Drava vzpenja v formi. Po treh zaporednih porazih in remiju so zamenjali trenerja, Nikolo Jaroša je zamenjal Muamer Vugdalić, ki pa bo mesto trenerja prevzel šele po sezoni. Na klopi jih sedaj vodi Andrej Kvas, ki je na debiju v Vipolžah vknjižil pomembno zmago nad Brdi z 1:3. Med strelce se je dvakrat vpisal Marko Marciuš in enkrat Rok Zorko.

Ekipi sta se nazadnje pomerili lani v Športnem parku Beltinci. Takrat so bili z 1:4 uspešnejši gostje, ki so tako slavili pred 250 gledalci. Za Ptujčane so zadeli Lovenjak, Bizjak, Fanimo in Filipović, za Beltince pa Kristl.

Pomembno spoznanje pred tekmo s Ptujčani je, da se po odsluženi kazni v kader vračajo Lukač, Bertalanič, Kristl in Mauko, zaradi poškodbe je še vprašljiv Apatič, odstoten pa je še naprej tudi Šumak. Pri Dravi bodo zaradi kazni tokrat pogrešali Ivanova, kapetana Rogino in Marciuša, ki je spomladi glavni adut ekipe.

Tekma se bo na Mestnem stadionu Ptuj začela jutri, v soboto ob 17. uri. Glavni sodnik bo Darjan Kovačić, pomagala mu bosta Nedeljko Todorović in Marjan Kužnik, delegat bo Silvester Tkalčič. Nič še ni odločeno, Žuti bodo morali do konca sezone vknjižiti vsaj še kakšno zmago, da bodo obstali v ligi. V boju za točke pa si želijo tudi podpore navijačev!

Foto: Aleš Cipot