Četrtek, 25.04.2019

Oslabljeni proti Taborju

Žute po dveh spodrsljajih v soboto čaka novo težko delo. V Športni park prihaja drugouvrščena ekipa Taborja iz Sežane, ki letos naskakuje preboj med prvoligaše.

Ekipi sta se v tej sezoni že pomerili in Žuti so si dvoboj v Sežani zapomnili kot enega najbolj klavrnih v jeseni. Najprej zaradi kar teh poškodb na tistem srečanju, saj so igrišče morali predčasno zapustiti Kosi, Balažic in Mauko, nato pa še zaradi rezultata. Tabor je prepričljivo slavil s 3:0, dvakrat se je med strelce vpisal Stančić, ki je mimogrede zadel že v prvi minuti, enkrat pa Krivičić.

Obe ekipi se v dvoboj podajata z nekaj nejevolje z zadnjih dveh srečanj. Žuti so prepoceni dvakrat izgubili, najprej v Dekanih, nato še proti Brdom. Sobotni obračun bo že tretji zaporedni s primorskim klubom za Žute. Tudi Tabor pa je izgubil vodilno mesto na lestvici. Najprej so remizirali z Brdi, v prejšnjem krogu pa še z Rogaško.

Sedaj imajo na drugem mestu 50 točk in štiri mesta zaostajajo za prvim, ki neposredno vodi v PLTS. Pred tretjimi Radomljami imajo prav tako štiri točke prednosti. Žuti so kljub dvema porazoma ostali na devetem mestu okoli katerega pa je zavladala velika gneča. Pred cono izpada ima naše moštvo zaenkrat 6 točk naskoka. V rdeče-črnem dresu letos najbolj blesti Papa Ibou Kebe, ki ima na dvajsetih obračunih kar 19 zadetkov.

Žuti se bodo v srečanje podali zelo oslabljeni. Zaradi kartonov bodo tokrat manjkali Kristl, Bertalanič, Mauko, poleg tega pa še Lukač, ki je zaradi prejetega rdečega kartona proti Jadranu dobil dve tekmi prepovedi igranja. Trener gostov Razdrh nima težav s sestavljanjem enajsterice.

Tekma se bo pričela v soboto ob 17. uri v beltinskem Športnem parku. Glavni sodnik bo Blaž Kos, pomagala mu bosta Matej Vojska in Goran Mikača, delegat srečanja bo Marjan Drvarič. Vljudno vabljeni, da se udeležite tekme!

Foto: Matej Glavina