Sreda, 17.04.2019

V Športni park prihajajo Brici

Žuti so sredi težkega tedna v katerem so jih čakale tri preizkušnje. Z dvema so že opravili, v soboto pa v Beltince prihajajo še Brda.

Brda so moštvo, katerega se navijači Žutih ne radi spominjajo. Bili so krvnik naše ekipe že leta 2016, ko so se z Žutimi pomerili v kvalifikacijah za uvrstitev med drugoligaše. V Vipolžah sta se moštvi razšli z 0:0, v Športnem parku pa so slavili rdeče-črni z 1:2 in se uvrstili rang višje. Žutim je to uspelo dve leti pozneje in jeseni so se znova vrnili v Vipolže. Obračun devetega kroga se je končal z delitvijo točk, edini gol za Žute je prispeval kapetan Jernej Tkalec.

Žuti so prejšnjo nedeljo prekinili odličen niz brez poraza, ki je trajal tri tedne. Po remiju s Krko in zmagama nad Ilirijo in Radomljami so klonili v Dekanih. Končni izid je bil 3:2 za Jadran, Žuti pa so tekmo končali z desetimi igralci, saj je bil izključen Lukač. Še nekoliko boljše rezultate nizajo Brici, ki po menjavi trenerja igrajo kot prerojeni. V Brda se je preselil Alen Ščulac, ki je v jeseni deloval v Krškem. Brda so tudi ekipa, ki spomladi še ne pozna poraza. Remizirali so z Nafto, Krko, Jadranom in Taborjem, ugnali pa Ilirijo in Radomlje.

Ti rezultati so ekipo Ščulca dvignili po lestvici na dvanajsto mesto, kjer imajo 23 točk, pet manj od Beltincev. Kar deset točk so dodali zgolj spomladi in so tako za Bravom in Taborjem najboljša ekipa, če gledamo rezultate zadnjih šestih preizkušenj. Najnevarnejši za vrata Zvera bo prav gotovo Matic Marciuš, ki je v tej sezoni dosegel že 9 zadetkov, s sedmimi mu sledita Leon Sever in Sacha Varga.

Trener Zlatko Gabor ne bo imel na voljo popolne zasedbe. Poleg poškodovanega Šumaka bo manjkal še Lukač, ki bo tako izpustil še drugi obračun z Brdi v tej sezoni. Kar dvakrat je bil namreč izključen na obračunih z Jadranom.

Tekma bo zaradi prihajajočih praznikov tokrat izjemoma v soboto, pričela pa se bo ob 17. uri. Glavni sodnik bo Marko Lacković, pomagala mu bosta Denis Horvat in Urban Cotič. Delegat srečanja bo Robert Krajnc. Vabljeni vsi privrženci kluba, da se udeležite tekme in navijate za Žute!