Ponedeljek, 15.04.2019

Kljub dobri predstavi brez točk iz Dekanov

Na gostovanju pri Jadranu smo spremljali zanimivo srečanje s petimi goli in kar dvema preobratoma. Žuti se kljub dobri predstavi s Primorske vračajo brez točk.

Jadran Dekani : Beltinci 3:2 (1:1)

120 gledalcev; Mauko (45.), Mauko (55.)

Postava: Zver, Apatič, Bertalanič, Hočevar, Lukač, Balažic; Golob, Raduha, Maučec, Kristl; Mauko
Klop: Serec, Hartman J., Hartman Ž., Kotnik, Ropoša, Žalik

V lepem sončnem vremenu se je v Dekanih zbralo 120 gledalcev, od tega je bilo kakih 30 zvestih navijačev našega kluba. Tekma se je pričela z minuto molka za preminulega dolgoletnega člana in zvestega navijača Jadrana Franka Šturmana.

Prva priložnost na tekmi je pripadla naši ekipi. Z roba kazenskega prostora je poskusil Kristl, toda domači igralci so blokirali strel in poslati žogo v kot. Iz kota je podal Apatič, v kazenskem prostoru je bil najvišji Golob, ki je s strelom z glavo poslal žogo za las mimo vrat. Naslednja priložnost je pripadla Jadranu, ko je s strelom poskušal Nikolić, vendar je bil Zver na mestu. Na drugi stani je Mauko streljal s težke pozicije, dirketno v roke vratarja Cvetkovića.

V naslednjem napadu smo videli prvi zadetek na srečanju. Domači so poskušali z dolgo podajo v kazenski prostor, kjer je do žoge prišel Stepančič, preigral Zvera ter poslal žogo proti praznim vratom. V istem trenutku je pritekel Hočevar, ki je sicer uspel pred vrati podstaviti nogo, toda žoga je vseeno našla pot prek golove črte.

Po prejetem zadetku Žuti niso uspeli najti ritma, ustvarili so si zgolj nekaj pol priložnosti, bolj konkretni so bili domači, ki so nekajkrat nevarno streljali. Proti koncu prvega dela, se je nato odprlo. Izvedli zelo lep protinapad, ko je Maučec z globinsko podajo zaposlil Mauka, kateri je pobegnil domačemu branilcu in z lepim diagonalnim strelom poslal žogo v daljši vratarjev kot.

Odmor med polčasom so bolje izkoristili Žuti, ki takoj po prihodu s slačilnic pristisnili na domača vrata. Najprej je v 51. minuti je z močnim strelom iz roba kazenskega prostora Kristl stresel vratnico. Štiri minute pozneje se je v priložnosti spet znašel Kristl, ki je lepo prodrl po levi strani se znašel pred golom in z močnim strelom uspel poslati žogo mimo domačega vratarja. Žoga se je ustavila tik pred vrati, kjer jo je Mauko poslal čez golovo črto.

Slavje ni trajalo dolgo, saj je le nekaj minut pozneje v dvoboju na robu kazenskega prostora med Bertalaničem in Stepančičem slednji padel, glavni sodnik pa je ocenil, da je šlo za prekršek in pokazal na belo točko. Najstrožjo kazen je izvedel Nikolić, Zver se je uspel žoge dotakniti s konicami prstov, toda žoga je vseeno pristala v mreži.

V 65. minuti so Žuti ostali z desetimi možmi na igrišču, po tem ko je Lukač storil nespameten prekršek na sredini igrišča, sodnik pa mu je pokazal drugi rumeni karton in s tem predčasen odhod v slačilnico. Kljub igralcu manj so si fantje uspeli pripraviti dve lepi priložnosti, toda žoga ni hotela v gol. V 76. minuti je Jadran povedel še drugič na srečanju. Stepančič je preigral dva branilca, nato pa še vratarja Zvera ter podal na drugo stran vrat, kjer je Zyba zadel z glavo. Domači igralci so se po tretjem golu potegnili nazaj, Žuti pa so vse moči preusmerili v napad. V zadnji minuti rednega dela se je v lepi priložnosti znašel Hartman, ki je vstopil namesto Goloba, vendar sta ga pri strelu ovirala domača branilca. Na drugi strani so po hitrem protinapadu domači zadeli vratnico. V zadnjem napadu na tekmi je Apatič poslal visoko podajo pred gol, domači vratar pa je izbi pred Ropošo.

Kljub porazu Žuti ostajajo na devetem mestu prvenstvene lestvice in imajo zdaj 6 točk prednosti pred cono izpada. Naslednja tekma bo odigrana na domačem igrišču proti ekipi Brd, tokrat izjemoma v soboto, zaradi velikonočnih praznikov. Vse navijače vabimo Športni park, da se udeležijo te pomebne tekme.

Foto: Otilio Furlanič / NK Jadran Dekani


Video povzetek srečanja si lahko ogledate v spodnjem posnetku, ki so ga pripravili pri NK Jadran.

Če vam video ne odpre, kliknite tukaj.