Sobota, 13.04.2019

Danes v Dekane

Po dveh zaporednih zmagah v Ljubljani in doma proti Radomljam se Žuti tokrat odpravljajo na dolgo gostovanje v Dekane, kjer jih čaka spopad z Jadranom.

Žuti so se po dobrem začetku pomladi očvrstili na sredini lestvice. Trenutno z 28 točkami zasedajo deveto mesto, Jadran je štirinajsti z osmimi točkami manj. Toda tudi Primorci to pomlad ne igrajo slabo. Na uvodni preizkušnji so doma s kar 4:3 ugnali novomeško Krko, nato pa dvakrat remizirali in sicer z Ilirijo in nato še z Radomljani. Prvouvrščeni ekipi Sežane sicer niso bili kos, doma so izgubili z 0:2, prejšnji konec tedna pa so še na enem primorskem derbiju prišli do točke - z Brdi so se razšli z 0:0.

Spomin na jesenski medsebojni obračun z naše strani ni najboljši. Žuti so se pred 500 gledalci tedaj sicer predstavili v dobri luči in tudi vodili vse do zadnjih deset minut. Za Beltince je pred polčasom zadel Ciglarič. Toda v zadnjih desetih minutah je šlo vse po zlu. Najprej je avtogol zabil Raduha, ki je bil malo zatem še izključen poleg Lukača. Žuti so tekmo končali z devetimi, Jadran pa je pred koncem tekme iz enajstmetrovke prišel še do zmage.

Zlatko Gabor bo tudi tokrat imel na voljo celoten kader z izjemo Šumaka, medtem ko strateg Jadrana Nedžad Okčić ne bo mogel računati na Jakoba Vitezico zaradi kartonov. Tekma bo zelo velikega pomena, saj se bosta znova srečali ekipi, ki se v prvi meri borita za obstanek v ligi. Zaenkrat Žutim kaže bolje, a so ekipe v spodnji polovici tabele precej zgoščene in ob koncu sezone zna odločati prav vsaka točka.

Obračun se bo v Športnem parku Dekani začel danes ob 16:30 uri. Sodil ga bo Božo Kondić, pomagala pa mu bosta Tomislav Pospeh in Marjan Kužnik. Vabljeni vsi navijači naše ekipe še na eno dolgo, a pomembno gostovanje v tej sezoni! Za vse, ki se tekme ne boste mogli udeležiti pa seveda znova pripravljamo tekstovni prenos na naši spletni strani.