Ponedeljek, 08.04.2019

V Beltincih padle Radomlje

V nedeljskem popoldnevu smo lahko uživali v zelo borbeni tekmi naših fantov, ki so presenetili in ugnali Radomljane, ki zasedajo visoko tretje mesto.

Beltinci : Radomlje 2:0 (1:0)

350 gledalcev; Kristl (39.), Lukač (87.)

Postava: Serec, Apatič, Bertalanič, Hočevar, Lukač, Balažic; Golob, Raduha, Maučec, Kristl; Mauko

Klop: Zver, Hartman J., Hartman Ž., Kotnik, Ropoša, Žalik, Tkalec


V Športnem parku, kjer se je zbralo približno 350 gledalcev so Žuti uspeli priti do osme zmage v sezoni in tretje domače. S tem nadaljujejo odličen štart v pomlad, saj so na petih tekmah dosegli osem točk in so na lestvici spomladanskega dela sezone na visokem petem mestu. Zlatko Gabor je po zmagi nad Ilirijo vseeno nekoliko premešal zasedbo. Namesto Tkalca je začel Maučec, namesto prvega vratarja Zvera pa je tokrat prvič v vrata stopil Serec, ki se je predstavil v odlični luči ob debiju v 2.SNL.

Tekma je bila polna prekinitev in številnih prostih strelov. In prav na ta način so Žuti uspeli priti do zmage. Prvič so si lepo priložnost priigrali že v prvi minuti, ko so pogumno krenili v tekmo in se niso ustrašili prvega napada lige. Po podaji Apatiča je z glavo poskusil Hočevar, a so se gostje ubranili. Za tem so pobudo prevzeli Radomljani, ki so s hitrimi prodori skušali preigrati domačo obrambo, a jim je to le redko uspevalo. Najlepšo priložnost na tekmi so imeli v 14. minuti, ko so uspeli priti v kazenski prostor in sprožili strel iz dobrih petih metrov, a se je z odlično obrambo izkazal Serec. Pred odhodom na odmor so ponovno začeli napadati tudi Žuti. V 36. minuti so po uigrani akciji s kota bili zelo blizu zadetka, a je Lukač namesto, da bi poskusil s strelom žogo spustil mimo sebe, kjer pa so jo izbili gostje. le nekaj minut pozneje so Žuti dobili prosti strel iz približno 30 metrov. Apatič je z dolgo podajo našel Lukača, ki je z glavo podal do Kristla, slednji pa je z bližine zadel za vodstvo ob polčasu.

V drugem polčasu smo spremljali podobno igro kot v prvem. Žuti so bili v obrambi zelo zbrani vse do konca in si niso privoščili nobene večje težave, v napadu pa so poskušali s hitrimi protinapadi. V 73. minuti so gostje nevarno poskušali iz prostega strela, Serec pa je bil dovolj pozoren in je uspel žogo s konicami prstov izbiti v kot. Dvajset minut pred koncem je Gabor v igro poslal Tkalca in Hartmana J., na klop pa sta ob zasluženem aplavzu šla Mauko in Maučec. Bolj kot se je tekma bližala h koncu, bolj so postali Žuti požrtvovalni in borbeni ter tako Radomljanom niso puščali veliko prostora. Eden najbolj dejavnih na igrišču je bil Raduha, ki je pred koncem tekme prav tako svoje mesto na igrišču prepustil Žaliku. Tri minute pred koncem so Žuti udarili še enkrat. Tokrat je po podaji iz kota bil najbolj iznajdljiv Lukač, ki je ob asistenci vpisal še zadetek ter poskrbel za veliko veselje v Športnem parku.

Žuti so tako po tej zmagi dodali novi dve veliki točki v boju za obstanek. Sedaj jih imajo na devetem mestu 28 in so devet točk nad cono izpada, kjer zadnji dve mesti zasedata Ilirija in Brežice. Prav tako je naša ekipa podaljšala odličen niz domačih tekem, kjer to pomlad še niso izgubili (dva remija in zmaga). Velja pohvaliti tudi odlično obrambo na čelu z vratarjema Zverom in Serecom, saj na zadnjih treh tekmah niso prejeli nobenega zadetka.

Foto: Boštjan Rous