Sobota, 06.04.2019

V Beltince prihaja najboljši napad lige

Po zelo pomembni zmagi nad Ilirijo prejšnjo soboto sedaj Žute čaka precej težja naloga. V Športni park prihajajo Radomljani, ki se lahko pohvalijo z najboljšim napadom lige, prav tako pa bodo za njih ta tekma morda celo ena ključnih, da bi ostali v boju za Prvo ligo.

Žuti so se po bledi predstavi in visokem porazu v Lendavi hitro pobrali. Najprej so doma uspeli remizirati z močno Krko, nato pa so v prejšnjem krogu ugnali ljubljansko Ilirijo v gosteh z 0:2, med strelce sta se vpisala Raduha in Kristl. Ta zmaga je našo ekipo ponovno dvignila po lestvici in sicer sedaj na deveto mesto, je pa v spodnji polovici kar velika gneča. Veseli pa dejstvo, da se je četa Zlatka Gaborja sedaj oddaljila coni izpada na osem točk.

Precej več nejevolje je pa pri naših tokratnih nasprotnikih. Radomljani so v pomlad krenili kot najboljša ekipa v ligi, po zamenjavi trenerja pa se trenutno ubadajo z manjšo krizo. Za uvod so sicer visoko s 5:1 ugnali Ilirijo, na naslednjih treh tekmah pa so osvojili vsega točko. Tabor je bil uspešnejši s kar 3:0, v Dekanih so po napeti tekmi odnesli zgolj točko, nazadnje pa so doma klonili še z Brici (1:2), ki v zadnjem času igrajo kot prerojeni.

Tako so rumeno-črni Mlinarji padli na tretje mesto in so sedaj od prvih dveh mest oddaljeni pet točk, kar pomeni, da si v boju za prvoligaško vstopnico ne smejo več privoščiti napak. Jesenski medsebojni dvoboj so dobili takratni domačini brez večjih težav. Žuti so sicer povedli po golu Trstenjaka, a je izjemni Hajrić s štirimi zadetki sam pokopal Beltinčane.

Žuti se v dvoboj podajajo brez večjih kadrovskih težav. Manjkal bo znova poškodovani Žiga Šumak, kateremu želimo hitro okrevanje po posegu, pri gostih pa bomo manjkali trije igralci, vsi zaradi izpolnjene kvote kartonov. Poleg Igora Kondića in Gala Primca tokrat ne bo smel igrati niti najboljši strelec lige s 25 zadetki Anel Hajrić. Kljub temu ostajajo gostje nesporni favoriti, Žuti pa bodo na vse moči želeli presenetiti in doma pustiti kakšno točko.

Srečanje se bo pričelo v nedeljo ob 16:30 uri. Vabljeni vsi simpatizerji kluba, da v velikem številu podprete fante tudi na tej domači tekmi!