Ponedeljek, 01.04.2019

S pomembno zmago iz Ljubljane

Žuti so v soboto gostovali pri Iliriji ter dosegli prvo zmago v pomladanskem delu prvenstva in vknjižili pomebne tri točke v borbi za obstanek.

Ilirija 1911 - Beltinci 0:2 (0:1)

150 gledalcev

Postava: Zver; Apatič, Bertalanič, Hočevar, Lukač; Balažic, Golob, Raduha, Kristl; Mauko, Tkalec

Klop: Serec, Hartman J., Hartman Ž., Maučec, Ropoša, Žalik


V tekmo so bolje krenili Ilirjani, ki so si prvo lepo priložnost pripravili že v drugi minuti. Po napaki v naši obrambi je domači napadalec prišel do strela z roba kazenskega prostora, toda Zver se je izkazal s posredovanjem. Najlepšo priložnost so si domači pripravili v 10. minuti, ko so po podaji s kota zatresli prečko. V 21. minuti se je ponovno zatresla prečka, tokrat na nasprotni strani, ko je z glavo poskušal Raduha. Do konca prvega dela smo spremljali dinamično igro z nekaj obetavnimi priložnostmi na obeh straneh, malce več od igre pa je imela naša ekipa.

Pred polčasom so Žuti poskrbeli za veselje kakih 30 beltinskih navijačev, ki so pripotovali v Ljubljano. V 41. minuti so izvedli hitro akcijo, ki jo je začel Golob. Z odlično podajo v globino, je zaposlil Mauka, ki je poslal lepo podal v kazenski prostor do Raduhe, ta pa z natančnim strelom zatresel domačo mrežo. Po prejetem golu so Ilirjani pritisnili na vrata Zvera, kar bi se jim skoraj obrestovalo dve minuti pozneje, ko so po podaji s kota ponovno zatresli prečko.

Po prihodu iz slačilnic so v prvih minutah bili več pri žogi Ilirjani, toda izrazitih priložnosti si po zaslugi beltinske obrambe niso uspeli priigrati. V 52. minuti je s prostim strelom iz približno 25 metrov poskusil Lukač. Vratar Šuškovič je močan strel le s težavo odbil. Po dobrih 60 minutah igre je trener Gabor posegel po prvi menjavi. Tkalca je zamenjal Ropoša, ki se je nekaj minut pozneje znašel v lepi priložnosti. Žuti so izvedli hiter protinapad, toda domači branilec je uspel žogo izbiti pred zaključnim strelom. Deset minut pozneje je po desni strani prodiral Balažic, preigral domačega branilca in sprožil močan strel v vratarjev daljši kot. Ta je strel z zadnjimi močmi odbil, domači branilec pa je žogo uspel izbiti pred Maukom. Pred koncem srečanja je Gabor posegel še po dveh menjavah in tako strnil obrambno in zvezno vrsto. V igo sta vstopila Hartman J. ter Maučec, namesto Mauka in Raduhe. V zadnji minuti rednega dela je Ilirija ostala z desetimi možmi na igrišču, po tem ko je sodnik domačemu igralcu pokazal rdeč karton zaradi ugovajanja. Kljub igralcu manj so si minuto pozneje Ilirjani priigrali kot, v kazenski prostor je stekel tudi vratar, vendar so se Žuti uspeli ubraniti.

V drugi minuti sodnikovega dodatka je bilo vseh dvomov o zmagovalcu konec. Domači branilec je podal do svojega vratarja, na katerega je na sredini igrišča pritisnil Kristl, mu odvzel žogo ter se sprehodil do praznih vrat in potrdil še drugo zmago proti Iliriji v tej sezoni.

S to zmago so se Žuti povzpeli na 9. mesto prvenstvene lestvice, kjer imajo pred cono izpada zdaj 8 točk naskoka. V nedeljo bo v Športnem parku gostovala ekipa Radomelj, ki je v tem krogu nepričakovano pred domačimi gledalci klonila proti Brdom.


Oba gola si lahko ogledate v posnetku, od 12:50 naprej.