Četrtek, 28.03.2019

Po skoraj dvajsetletju na gostovanje v Ljubljano

Po pomembni točki na domači tekmi proti Krki se sedaj fantje odpravljajo v Ljubljano, kjer bodo gostovali pri neposrednem tekmecu v boju za obstanek v ligi, pri tamkajšnji Iliriji.

Pisal se je 2. april leta 2000, ko so Žuti (oz. takratni Potrošnik) odšli na zadnje gostovanje v Ljubljano. Takrat se sicer niso pomerili z Ilirijo, temveč z Olimpijo s katero so se za konec udejstvovanja med prvoligaši razšli z izidom 3:3, čeprav so hitro vodili s tremi zadetki prednosti. Vendar pa to sedaj ne igra nobene vloge. Tokrat se naše moštvo odpravlja v Športni park Ilirija, kjer se bodo pomerili z ekipo, ki je prišla med drugoligaše leto prej kot Žuti.

Žuti so po remiju s Krko, kjer nismo videli zadetkov, zadržali enajsto mesto z 22 točkami, Ilirijani pa so po prejeti petardi v Vipolžah padli na zadnje šestnajsto mesto na razpredelnici. Ekipi loči šest točk, zato je brezpredmetno razpredati o tem kakšen pomen ima ta obračun. Žuti bi se lahko pošteno oddaljili od cone izpade, na drugi strani pa bi se Ilirija ob uspehu lahko povzpela z dna lestvice, kjer bi nastala še večja gneča. Ljubljančani veljajo za ekipo, ki letos prejema največ zadetkov, toda pomembno dejstvo je tudi, da igra doma precej bolj kot v gosteh. Na svojem stadionu so dosegli 13 od vseh 16-ih točk. Toda ob tem velja tudi, da so Žuti izrazito gostujoča ekipa, kjer so osvojili 14 od 22-ih točk.

Ekipi sta se srečali že v jeseni, ko so naši igralci nadigrali goste in jih ugnali s kar 5:1. Za trenutno najvišjo zmago med drugoligaši so zadeli dvakrat Ropoša in po enkrat Trstenjak, Ciglarič in Tkalec.

Ilirija se v pomlad ni podala po željah. Najprej so v Radomljah klonili s 5:1, nato doma remizirali z Jadranom 1:1, prejšnji vikend pa so si privoščili boleč poraz s 5:0 proti Brdom. Najboljši strelec ekipe je Nermin Haljeta s šestimi zadetki, sledita mu Erwin Tiganj s petimi in Jaka Corn s štirimi. Prav Corn se je med strelce vpisal tudi v Beltincih. Bo pa največja nevarnost za vrata Zvera bržkone nova okrepitev Matevž Turkuš, posojen igralec iz Olimpije.

Žuti se v Ljubljano odpravljajo s celotno zasedbo, pri domačih pa bo strateg Krištof Kastelec pogrešal kaznovanega Tadeja Remsa. Tekma bo tokrat v soboto in sicer ob 16. uri. Vabimo vse zveste privržence, da se tudi tokrat odpravite na pomembno gostovanje!

Foto: Aleš Cipot / Vestnik