Ponedeljek, 25.03.2019

Točka proti Krki

Po porazu z Nafto so fantje vidno strnili glave in proti Novomeščanom tokrat pokazali precej več. Tako Žuti, kot tudi gostje so imeli priložnosti za zmago, a se je tekma na koncu končala brez golov.

Beltinci - Krka 0:0 (0:0)

200 gledalcev

Postava: Zver; Apatič, Bertalanič, Hočevar, Lukač, Balažic; Golob, Raduha, Maučec, Kristl; Mauko

Klop: Serec, Hartman J., Hartman Ž., Kotnik, Ropoša, Tkalec, Žalik


V sončnem Športnem parku, kjer je bilo tokrat vreme pravo nasprotje od tistega izpred dveh tednov, ko je v Beltincih gostoval Dob, se je zbralo približno 200 gledalcev, ki so večji del tekme spremljali zelo dinamično in zanimivo srečanje. Zlatko Gabor ni pretirano rotiral, namesto Ropoše je tokrat začel mladi Maučec, v kadru je manjkal Šumak.

Srečanje je bilo nadvse zanimivo že od začetka. Lukač si je ob protinapadu Krkašev v 3. minuti privoščil prekršek na robu kazenskega prostora, toda gostje so ga s slabim strelom nad gol zapravili. Naslednjo lepo akcijo so imeli Žuti v 10. minuti, ko je Raduha odlično uvidel vtekajočega Kristla, toda preden bi sam stekel proti vratarju Marjanoviču, so gostje žogo izbiti v avt. Le nekaj minut kasneje so gostje pobegnili po desni strani, po predložku pred vrata Zvera pa je bil na srečo naših Apatič na pravem mestu in je žogo poslal v kot. V 20. minuti je Kristl prodrl po desni strani in v kazenskem strelu, slednji pa je iznajdljivo poskusil s peto, a je bil vratar na pravem mestu. V 31. minuti so si gostje privoščili veliko napako, ko je vratar po podaji soigralca prijel žogo v roke in Žuti so dobili indirektni strel iz bližine 5 metrov, žal pa je po podaji Apatiča Kristl streljal nekoliko mimo gola. Pred polčasom so igralci Krke stresli še vratnico.

Tudi v drugem polčasu smo spremljali veliko akcij in teka. Ekipi sta z veliko željo iskali zadetek. Najbližje so bili Novomeščani v 60. minuti, ko so po strelu z glavo stresli prečko, od tam pa se je žoga odbil navzdol na golovo črto, preden so je domači izbili. V drugem delu sta namesto Goloba in Mauka vstopila Tkalec in Kotnik. Pred odhodom iz igre je imel Mauko tudi najlepšo priložnost Žutih v drugem polčasu. V 69. minuti se je po podaji Maučeca sam znašel pred Marjanovičem, a predolgo okleval s strelom. Pred koncem srečanja je imel nekaj težav s krči Balažic, ki ga je nato zamenjal Ropoša, a izid se do konca ni več spremenil. Pomembna točka je ostala doma.

Žuti so tako zadržali 11. mesto z 22. točkami. Pred cono izpada imajo sedaj šest toč naskoka, pred našimi fanti so pa sedaj najpomembnejše tekme. Prihodnjo soboto bodo gostovali pri zadnji Iliriji, za obračunom z Radomljami pa se bodo pomerili še z dvema tekmecema v boju za obstanek, z Jadranom in Brdi.

Foto: Boštjan Rous