Sobota, 23.03.2019

Doma ponoviti zgodbo iz Novega mesta

Žuti se po visokem porazu prejšnji teden v Lendavi z 4:0 vračajo v domač Športni park, kjer bodo nadaljevali s prvenstvom. V goste tokrat prihaja še ena ekipa z vrha razpredelnice, novomeška Krka.

Žuti se bodo še tretjič zapored to pomlad pomerili z ekipo, ki se bori za sam vrh v drugoligaški druščini. Na uvodnem srečanju so naši fantje iztržili veliko točko proti Dobu, na drugi tekmi jim ni šlo nič od rok in so visoko klonili v Lendavi, sedaj pa v Beltince prihaja Krka, na katero ima četa Zlatka Gaborja dobre spomine. Lansko jesen so namreč Žuti presenetili in v Novem mestu ugnali Krko, ki sicer velja za močno ekipo na domačem prizorišču. Poleg naše ekipe so tam slavili le še vodilni Radomljani.

Krka v nadaljevanje prvenstva ni stopila po željah. Na dveh dosedanjih tekmah so prav tako vknjižili le eno točko in padli na šesto mesto. Na uvodnem obračunu so po preobratu klonili v Dekanih s 4:3, nato pa so zmago zapravili še doma proti Bricem, ki so na koncu izid izenačili na 2:2. Krka velja za zelo napadalno ekipo, v tej sezoni so zadeli že 37 golov, Žuti na drugi strani 24.

Tudi na prvem medsebojnem obračunu je imela Krka kar nekaj nevarnih priložnosti po katerih bi lahko zadela, a je Zver ohranil mrežo nedotaknjeno. Za zmago je takrat v prvem polčasu po podaji Ropoše zadel Raduha. Za vrata Beltincev bo najnevarnejši Miha Kostanjšek, ki je doslej zadel že desetkrat, Mateju Potokarju in Dohyunu Kimu je to uspelo šestkrat. Četa Borivoja Lučića prihaja v Beltince zelo motivirana, saj si želi popraviti uvodni vtis, ko je kar dvakrat izgubila zmago v končnici tekme.

Toda tudi domači si znova močno želijo točk, da bi se ponovno oddaljili z dna razpredelnice, kjer je znova vse večja gneča, saj se zadnje uvrščena Brežice in Brda dvigata. Trenutno so Žuti le še pet toč nad cono izpada. Zlatko Gabor večjih težav s sestavo ekipe nima, saj kaznovanih ni, prav tako kot jih ni niti pri gostih.

Tekma se bo pričela jutri, v nedeljo ob 15. uri v beltinskem Športnem parku. Če kdaj potem je zdaj pravi trenutek, da podprete Žute in jim pomagate do pomembnih točk!

Foto: Boštjan Rous