Sobota, 16.03.2019

Jutri derbi v Lendavi

Težko pričakovan prekmurski derbi med ekipama Nafta 1903 in Beltinci je pred vrati. V nedeljskem zgodnem popoldnevu se bosta ekipi pomerili pod lendavskimi griči.

Žuti so v spomladanski del sezone krenili po željah. Doma so dobro parirali ekipi Doba, ki se poteguje za najvišja mesta in po golu Hočevarja iztržili zelo pomembno točko v boju za obstanek med drugoligaši. Precej drugačno je stanje v Lendavi, kjer so v pomlad krenili odločno, da se potegujejo za prvoligaško vstopnico. Toda na prvi tekmi so v boju za najboljši dve mestu znova izgubili pomembni točki, saj so se v Vipolžah z Brdi razšli zgolj z 1:1.

Jesenski derbi je brez večjih težav pripadel Lendavčanom, ki so že po slabi uri igre v Športnem parku vodili s tremi zadetki prednosti. Pozneje sta s hitrima zadetkoma Šumak in Trstenjak vrnila nekaj upanja za Žute, a je Nafta na koncu po avtogolu Maučeca vseeno slavila z 2:4. Takrat se je v Beltincih zbralo 1.200 gledalcev, kar je trenutno še vedno rekord med drugoligaši v tekoči sezoni.

Lendavčani so pozimi precej kadrovali. Vöröš, Matas in Roginić, ki so bili jeseni v kadru so zapustili klub, je pa Nafta zato našla številne okrepitve. Klubu sta se pridružila Grabant in Balazs iz Madžarske, iz Hotize se je vrnil Zagorac, iz ptujske Drave pa sta prišla Pirtovšek in Bizjak. Prav Jaka Bizjak bo prav gotovo največja nevarnost za vrata Zvera. 27-letni napadalec je letos zabil že 11 zadetkov, enega tudi na debiju prejšnji teden proti Brdom. Drugi najboljši strelec je Vedran Vinko, ki je v Beltincih zabil kar dvakrat.

Derbi bo znova poseben tudi zaradi bratskega spopada. V vratih Nafte bo 21-letni Florijan Raduha, na drugi strani pa v dresu Beltincev starejši Patrik. Slednji je že v jeseni dejal, da se na igrišču te vezi pozabijo in da želi vsak narediti najboljše za svojo ekipo: "Podpihovanja strasti ni. Tudi sam se s tem ne obremenjujem. Na igrišču bom dal vse od sebe, da zmagamo. Seveda pa se bom potrudil, da dosežem zadetek, če se bo ponudila priložnost. Na koncu bo najpomembnejša zmaga."

Ekipi bosta v tekmo vstopili brez kaznovanih igralcev, tako da se v domač kader vrača Nino Bertalanič, nekaj težav s poškodbo pa imata še vedno Žiga Šumak in Jan Hartman, ki pa že trenirata in bosta v kadru za tekmo. Stratega Zlatko Gabor in Franc Fridl se odlično poznata tako iz igralskih časov, kot tudi trenerskih, zato večjih presenečenj ne bo.

Tekma se bo pričela jutri, v nedeljo ob 13. uri v lendavskem športnem parku. Glavni sodnik bo Roman Glažar, pomagala mu bosta Aleš Skok in Aleksander Burjan, delegat bo Viktor Hotko. Pričakovanja od tekme so visoka, zato bo to tudi edina tekma ki bo odigrana v nedeljo, preostale so na sporedu že danes. V Lendavi se pričakuje praznik nogometa, morda celo z novim rekordnim obiskom v tej sezoni. Vsi na derbi!

Foto: Boštjan Rous