Ponedeljek, 11.03.2019

Velika točka proti Dobu

Žuti so pomlad začeli po željah in se doma zelo dobro zoperstavili favoriziranemu Dobu, ki se bori za vrh lestvice. Po golu Hočevarja je točka ostala v Športnem parku.

Beltinci - Roltek Dob 1:1 (0:1)

200 gledalcev; Hočevar (71.)

Postava: Zver; Apatič, Lukač, Hočevar, Golob, Balažic; Raduha, Kristl, Ropoša; Mauko, Tkalec

Klop: Serec, Hartman J., Hartman Ž., Kotnik, Šumak, Maučec, Žalik


V vetrovnem nedeljskem popoldnevu sta se v Športnem parku pomerila peto uvrščeni Dob in domača ekipa Beltinci. Dvoboj je bil skozi vseh 90 minut izredno zahteven za obe ekipi, saj sta se borili tudi proti močnemu vetru, zato visoke žoge skorajda niso prišle v poštev. Boljše so v tekmo krenili gostje, ki so bili blizu vodstva že v 6. minuti, ko so po napaki beltinske obrambe prišli sami pred vratarja Zvera, a naposled vendarle niso zadeli. Jim pa je to uspelo nekoliko kasneje, ko so v 16. minuti prišli do vodstva z 0:1. Na sredini igrišča je žogo izgubil Kristl, Dobljani pa so po hitrem protinapadu prišli do prednosti, zadel je Petrovič. Po zadetku so bili Žuti še nekaj minut v krču, nato pa so vendarle pričeli napadati. Zelo blizu zadetka je bil v 24. minuti Balažic, ki je sprejel dolgo žogo Apatiča in izven kazenskega prostora stresel vratnico. Tri minute pozneje je bil blizu zadetka še Mauko, ki je po kotu s prešibkim strelom meril proti Čretniku. V nadaljevanju resnih priložnosti nismo več videli.

Hitro v drugem polčasu je Gabor posegel po menjavi, iz igre je potegnil kapetana Tkalca, na zelenico pa poslal mladega Maučeca. V 65. minuti je Raduha lepo zaposlil Kristla, ki je streljal z glavo, a brez prave nevarnosti za goste. Zatem je namesto Ropoše vstopil še Kotnik, Gabor pa je nekoliko spremenil tudi taktično postavitev in začel igrati s štirimi v zadnji liniji, Golob pa se je preselil v sredino. V 71. je dobro sprožil Kristl, vratar Čretnik pa je žogo odbil v kot, katerega je izvajal prav 25-letni Mariborčan in z odlično podajo našel Hočevarja, ki je izid poravnal za 1:1. Za slednjega je bila to posebna tekma, saj je debitiral v dresu Žutih, ob tem pa igral proti bivšemu klubu. V končnici so pobudo prevzeli Beltinci in iskali zmago. V 81. minuti se je v priložnosti za zadetek znova znašel vse bolj razpoložen Kristl, ki je preigral dva branilca in prišel sam pred vratarja, slednji pa mu je odlično obranil strel z bližine. V 90. minuti bi lahko Žuti zadeli še drugič po kotu, a je Raduha preslabo zaključil in končalo se je z delitvijo točk.

Velika točka je sicer pomenila, da so Žuti izgubili eno mesto na razpredelnici in so sedaj deseti, toda najbolj pomembno je, da so se od zadnjega mesta, ki ga zasedajo Brežice oddaljili že na osem točk, nad cono izpada pa sedem točk. V naslednjem krogu čaka Žute derbi v Lendavi, toda več o tej tekmi ob koncu tedna.

Foto: Aljoša Gabor