Petek, 08.03.2019

Nadaljuje se drugoligaško tekmovanje

Dolgega zimskega premora je sedaj uradno konec. Žuti odštevajo zadnje dneve do nadaljevanja prvenstva, ko se bodo v nedeljo doma pomerili s peto uvrščenim Dobom.

Po številnih pripravljalnih srečanjih bo tokrat vendarle šlo zares. V beltinski Športni park prihaja močan nasprotnik in stabilen drugoligaš Dob, s katerim se je naša ekipa merila že v jeseni. Takrat domačin Dob je hitro prišel do občutne prednosti z 2:0, nato pa so naši fantje v zaključku tekme pripravili pravo presenečenje. Najprej je Šumak štiri minute pred koncem izid znižal, nato pa je v sodniškem podaljšku Trstenjak izid poravnal na 2:2 in Žuti so domov odnesli veliko točko.

Tokrat je zgodba nekoliko drugačna. Ekipi si sicer nista veliki neznanki, saj v nobeni ni prišlo do veliko premikov v prestopnem roku. Žuti bodo tokrat sicer brez Trstenjaka, Ciglariča, Kuzme, Pavla in Kosija, ki so klub zapustili, sta pa zato novi moči Golob in Hočevar. Prav za slednjega bo tekma še s toliko večjim motivom, saj se bo pomeril proti bivši ekipi. Pri Dobu so kadrovali še manj. Iz Domžal je prišel le urh, odšli pa so Velič, Bergant in Žinič. Se pa zato pozna razlika na lestvici. Dob zaseda visoko peto mesto in je s šestimi točkami zaostanka za vrhom še vedno v boju za naslov prvaka, Beltinci pa imajo na devetem mestu deset točk manj od tokratnega nasprotnika.

Naša ekipa gre v obračun nekoliko oslabljena. Zaradi kvote rumenih kartonov bo Zlatko Gabor pogrešal Nina Bertalaniča, s poškodbama pa se ubadata Žiga Šumak in Jan Hartman. Pri Žutih se bo zagotovo poznala tudi odsotnost prvih strelcev Trstenjaka in Ciglariča, ki sta pozimi zapustila klub in se preselila v Avstrijo, bodo pa imeli zato ostali priložnost stopiti v ospredje. Pri Dobu bo najnevarješi Gaber Petric, ki ima na listi strelcev 7 zadetkov, Denis Petrovič ima dva manj.

Srečanje se bo pričelo v nedeljo ob 15. uri v Športnem parku Beltinci. Glavni sodnik bo Marko Lacković, pomagala mu bosta Uroš Benc in Denis Horvat, delegat bo Marjan Drvarič. Vsi simpatizerji kluba vljudno vabljeni na težko pričakovano nadaljevanje prvenstva!

Foto: Boštjan Rous