Petek, 22.02.2019

Na pripravah boljši tudi od Bakovcev

Žuti so sredi napornega tedna tekem in v zaključnem delu priprav. Po nedeljski zmagi nad Turniščem so bili minulo sredo boljši še od Bakovcev, katere so premagali z 1:4, v nedeljo pa jih čaka še tekma s Serdico.

BAKOVCI - BELTINCI 1:4 (1:2)

Strelci: Golob (6.), Žalik (23.), Kotnik (70.), Tkalec (84.)

Naša ekipa je še drugič v teh pripravah igrala tekmo pod reflektorji na umetni travi v Murski Soboti, tokrat so jim nasproti stali Bakovci, ki igrajo v prvi medobčinski ligi. Tekmo so zaradi lažjih poškodb izpustili Zver, Hartman J. in Mauko, nekoliko dlje pa bo na stranskem tiru Šumak, ki je staknil poškodbo kolena na tekmi v Turnišču.

Zlatko Gabor je na igrišče poslal sledečo postavo: Serec; Apatič, Lukač, Hočevar, Hartman Ž.; Golob, Raduha, Kristl, Balažic, Ropoša; Žalik. Že od prvih minut so Žuti vršili močan pritisk na vrata Bakovčanov in to je obrodilo sadove že v 6. minuti, ko je po visoki podaji Golob natančno meril z glavo in popeljal Beltince v vodstvo. Za tem je imel nekaj dobrih prodorov tudi Balažic, toda so predložke nasprotniki izbijali v kote. Drugi gol je padel v 23. minuti, ko je obrambi hitro pobegnil Žalik in se znašel sam pred vratarjem, nato pa s strelom v daljši kot zaključil akcijo. Po drugem golu so se Žuti znašli v nekakšnem krču, saj si niso več uspeli priigrati nevarnejših priložnosti, kljub temu, da so imeli absolutno posest žoge. Še najbližje je bič Ropoša, ki je že preigral vratarja, ki je zapustil svoja vrata, a mu je nato žoga ušla. Pred polčasom so si Žuti privoščili še veliko napako v obrambi, ko so Bakovci prišli do znižanja na 1:2.

V drugem polčasu so začeli: Serec; Balažic, Bertalanič, Lukač, Hartman Ž.; Golob, Kristl, Maučec, Ropoša; Tkalec, Kotnik. Tudi v drugem delu smo spremljali enako zgodbo kot v prvem. Žuti so visoko vršili pritisk in bili prvič nevarni po kotu, ko je Lukač z glavo še drugič stresel prečko. Nato je enkrat Kotnik hitro pobegnil v protinapad s prekrškom pa ga je grobo daleč izven kazenskega prostora ustavil domači vratar, a na srečo ni prišlo do poškodbe. Prav Kotnik je potem v 70. minuti po identični akciji kot nekaj dni prej v Turnišču, ko je po desni strani prodrl Maučec in mu podal, zadel za 3:1. V zaključku je imel nekaj priložnosti za gol še naš kapetan Tkalec. Najprej mu je sodnik razveljavil gol zaradi domnevnega prepovedanega položaja, nato je z močnim strelom z razdalje stresel prečko, v tretje pa mu je vendarle uspelo zadeti. Po visoki podaji Žige Hartmana je z glavo zadel za končnih 1:4. V končnici tekme je Gabor znova ponudil minute mladincem Močniku, Hozjanu in Legenu.

Naslednja tekma našo ekipo tako čaka že v nedeljo, ko bodo prvič v tem letu igrali v domačem Športnem parku. Tekma s Serdico se bo pričela že ob 11. uri, vljudno vabljeni!

Foto: Boštjan Rous