Ponedeljek, 18.02.2019

Žuti porazili Turnišče

Žuti so včeraj odigrali svojo četrto pripravljalno srečanje in slavili v Turnišču pri tamkajšnjem tretjeligašu z 0:2, med strelce sta se vpisala Kotnik in Ropoša.

Turnišče - Beltinci 0:2 (0:1)

Strelca: Kotnik (31.), Ropoša (47.)

Lepo nedeljsko vreme je v Turnišče privabilo tudi veliko naših navijačev, ki so spremljali zanimivo srečanje med gostitelji in našim moštvom. Beltinci so bili skozi celotno tekmo boljši tekmec, imeli so terensko premoč, a so si predvsem v prvem delu pripravili malo priložnosti, v drugem pa jih niso izkoristili.

Zlatko Gabor je v prvem polčasu na igrišče poslal sledečo postavo: Zver; Lukač, Hočevar, Šumak, Balažic; Hartman, Raduha, Maučec, Ropoša; Kotnik, Tkalec. Že v 10. minuti pa je bil primoran zamenjati poškodovanega Šumaka, ki je staknil poškodbo kolena, zamenjal ga je Bertalanič. Prvo lepo priložnost so si naši fantje pripravili že v 4. minuti, ko je po desni strani odlično prodrl včeraj razpoložen Marko Maučec, ki je v kazenskem prostoru našel Tkalca, slednji pa je preveč opletal in na koncu slabo zaključil. V nadaljevanju resnih priložnosti ni bilo, Žuti so vršili pritisk na domači polovico, Turniščani pa so poskušali s protinapadi, a niso prišli do zaključkov. Edini gol v prvem polčasu je padel v 31. minuti, ko je znova dobro po desni strani prodrl Maučec in podal pred gol, kjer je Kotnik zgolj nastavil nogo za vodstvo ob polčasu.

Med polčasom je Gabor nekoliko premešal zasedbo. Drugi del so začeli: Zver; Apatič, Bertalanič, Lukač, Golob; Raduha, Maučec, Ropoša, Kristl; Tkalec, Mauko. Na drugi gol nam ni bilo treba čakati dolgo, saj so ga Žuti doseli že v prvi akciji nadaljevanja. Na robu kazenskega prostora se je sam znašel Ropoša, ki je z odličnim strelom presenetil domačega vratarja in povišal prednost na 0:2. Nekaj minut zatem bi lahko bila prednost še višja, a je Mauko z bližine po podaji Maučeca zastreljal prazna vrata. V 73. minuti bi lahko zadel tudi Žalik, ki je po podaji Kristla dobro streljal z glavo, a se je domači vratar izkazal z odlično obrambo. V nadaljevanju so priložnost za igro dobili še Serec, Hartman Ž., Žalik in šele petnajstletni fantje iz mlajših selekcij Močnik, Hozjan in Legen. Prav Legen se je v zaključku znašel v priložnosti za zadetek, a je streljal mimo gola.

Naslednja tekma čaka Žute že to sredo, ko se bodo pomerili z Bakovci.

Foto: Patrik Kociper