Sobota, 16.02.2019

Drugi novinec je Alan Hočevar

Žutim se je pridružil 26-letni branilec Alan Hočevar, ki je pred prihodom v Beltince igral na Norveškem, ima pa tudi kar nekaj izkušenj iz slovenske druge lige, lani je bil namreč član Roltek Doba.

Alan Hočevar je v svoji karieri igral za različne klube. Med člani se je najprej prizkusil v dresu Šmartnega, od koder se je preselil v prvoligaški Zavrč, za katerega je med elito odigral en tekmo, nato pa v Drugi ligi igral še za Dravinjo, Zarico, Veržej in Dob. Nekajkrat se je podal tudi na tuje, v Avstriji je nosil dres Allerheiligena in Bad Gleichenberga, na Norveškem pa Harstada in nazadnje Brattvaga: "Za odhod na Norveško sem se lani odločil zelo na hitro, saj sem od svojega agenta Norvežana dobil klic zadnji dan prestopnega roka. V Beltince pa sem prišel, saj mi je na Norveškem potekla pogodba, ter da nadaljujem sezono v tekmovalnem ritmu," je dejal novopečeni član Žutih.

Hočevar je bil nekaj časa v Beltincih na preizkušnji, odigral je tudi prijateljsko tekmo z Dravo, nato pa podpisal pogodbo vsaj do konca sezone. Na njegov prihod je vplival predvsem trener Zlatko Gabor, s katerim sta sodelovala že v Veržeju: "Za prihod sem se odločil zaradi trenerja, s katerim sva v preteklosti že sodelovala. Moram priznati, da se v novem okolju počutim zelo domače, tudi ekipa me je hitro sprejela. Že pred prihodom sem poznal fanta iz Maribora, Kristla in Goloba, ter Lukača."

Novi branilec bo na delu že jutri, ko bo ekipa gostovala v Turnišču, svoj uraden debi v novem dresu pa bo zanj še nekoliko bolj poseben. Beltinci se bodo namreč v uvodnem spomladanskem krogu pomerili z Dobom, bivšim klubom Hočevarja: "V Dobu sem se počutil odlično, od predsednika Bojana do trenerskega štaba in igralcev gojim posebne občutke, tako da bo dodaten naboj vsekakor prisoten."

Na koncu pogovora se je Mariborčan ozrl še na prihodnost: "Moji cilji so pomagati ekipi oz. celotnem nogometnem klubu do obstanka v ligi, ter da v prihodnje postane stabilen drugoligaš. Ne bom pa izključil odhoda v Skandinavijo, ki je še zame vedno aktualen."

Alan, dobrodošel v Beltincih!