Sreda, 16.01.2019

Po dobrem prvem polčasu vseeno poraz z Muro

Žuti so včeraj odigrali prvo prijateljsko tekmo v teh zimskih pripravah in na umetni travni v Murski Soboti izgubili s prvoligašem Muro 5:1 (1:1), za Beltince je v prvem polčasu zadel Raduha.

NŠ Mura : Beltinci 5:1 (1:1)

Strelec: Patrik Raduha (40.)

Postava 1. polčas: Zver; Balažic, Lukač, Bertalanič, Apatič; Hartman J., Raduha; Ropoša, Kristl, Tkalec (kapetan); Mauko.

Postava 2. polčas: Serec; Kotnik (kapetan), Lukač, Pivec, Hartman Ž.; Lah, Maučec, Šumak, Kuzma, Golob; Žalik.

Žuti so prvi polčas odigrali zelo solidno. Najprej so se v lepi priložnosti za zadetek znašli že v 4. minuti, ko je s prostega strela podal Kristl, Mauko pa je z glavno neovirano zgrešil vrata Murašev. Za tem so prevlado na igrišču prevzeli domači, ki so na polovici Žutih iskali zaključno podajo in jo našli v 19. minuti, ko se je pred Zverom sam znašel Maruško in z glavo zadel za prednost. Nato sta imela še nekaj priložnosti tudi Perčić in Sirk, a je Zver nekajkrat zelo dobro posredoval. Po prejetem zadetku pa so tudi Žuti začeli igrati bolj pogumno in so se vse večkrat znašli v priložnosti za zaključek akcij. Velja omeniti tudi, da je bila igra, ko so Žuti napadali povezana, tako se je v 30. minuti Kristl po lobu Balažica znašel v kazenskem prostoru Mure, kjer pa so njegov strel v zadnjem trenutku branilci Mure odbili v kot. Pred koncem polčasa sta z dobro kombinatoriko Raduha in Kristl uspela izigrati obrambo domačih in poskrbela za izenačenje. Raduha je videl prostega Kristla, ki mu je s peto vrnil žogo, nato pa je "Pato" uspel premagati Šafarića in poravnati izid polčasa.

V drugem polčasu je Zlatko Gabor menjal celotno postavo, razen Lukača, v zaključku tekme pa je priložnost namenil tudi nekaterim nadobudnim mladincem. Ekipi se je poznala neizkušenost, saj so igrali predvsem igralci, ki so imeli v jeseni manjšo minutažo, debitiral je tudi novinec Tim Golob. V drugem delu je tako napadala predvsem Mura, Žuti pa so se branili. Kar nekajkrat se je izkazal tudi rezervni vratar Serec. Je pa nato Mura v razmaku dobrih 15 minut prišla do štirih zadetkov in na koncu do visoke zmage. Najprej je Sereca premagal Žižek, nato Laci, četrti gol pa je neposredno po prostem strelu dosegel kapetan domačih Kous. Za konec se je med strelce še enkrat vpisal Žižek in potrdil zmago črno-belih.

S tem so naši fantje začeli obdobje pripravljalnih tekem, obračun z Muro pa je bil le prvi od treh s prvoligaškimi ekipami. Čez 10 dni Žute čaka gostovanje na Areni Z'Dežele pri tamkajšnjem Celju.