Sobota, 12.01.2019

Predsednik in trener o jeseni in prihodnosti

Žuti so s treningi pričeli minuli četrtek, med tem je prišlo tudi že do nekaj prestopov, pogled na lansko uspešno jesen pa sta predstavila predsednik kluba Marjan Vöröš in trener članov Zlatko Gabor, ki sta se ozrla tudi na prihodnje cilje.

"V klubu smo z jesenskim delom tekmovanja zadovoljni. Če bi nam kdo na začetku sezone napovedal 20 točk, bi to z odprtimi rokami sprejeli. Malo kdo se zaveda, da smo šli v prvenstvo praktično s tretjeligaško ekipo, z igralci s katerimi smo osvojili prvo mesto v lanski tretjeligaški konkurenci. Tako smo se v klubu odločili zavestno. Ekipi smo dodali nekaj igralcev iz okolice in rekli, da bomo s kadrom, katerega imamo izpeljali jesenski del in potem potegnili črto in videli ali je to to ali pa bomo pozimi ubrali drugo pot," je za začetek dejal Vöröš, ki je s tem, da so se Beltinci vrnili med drugoligaše zadovoljen: "Prepričan sem, da smo se pravilno odločili, saj to potrjujejo tudi rezultati v jesenskem delu tekmovanja."

Žuti so jeseni dosegli šest zmag, dvakrat remizirali in bili devetkrat poraženi. Tako Vöröš, kot Gabor sta več ali manj zadovoljna z iztrženim, sta pa prepričana, da ekipa še ni dosegla svojega maksimuma. "Prepričan sem, da bi lahko imeli na kontu vsaj šest točk več, bolita pred vsem poraza z Jadranom, ko smo dolgo vodili in tekmo izgubili v zadnjih desetih minutah, podobno je bilo v Postojni, ko smo zgrešili 11m in na koncu ostali brez točk. Sicer pa so za dosežke v jesenskem delu zaslužni praktično vsi v klubu. Od hišnika pa do zadnjega igralca. Res je, da večji del zaslug pripada igralcem in g. Gaborju, kateri je v igralcih ustvaril neko zaupanje v lastno kvaliteto. Zelo pomembno je tudi, da so igralci spoznali, da to ni več liga v kateri so tekmovali lansko sezono. Prednost je tudi ta, da naš trener pozna praktično vsako ekipo, saj je pred leti že vodil drugoligaša," je dejal predsednik kluba.

Podobnega mnenja je tudi "Ziko": Z jesenskim delom sem skoraj zadovoljen. Tudi samo tekmovanje na tem nivoju je potekalo po planu. Imeli smo nekaj sreče, a s trdim delom upravnega odbora in igralcev nam je uspelo priti na solidno deveto mesto. Sama naša igra ni bila na takšnem nivoju, kot bi si želel. Pred vsem doma nismo odigrali kot bi morali in pokazali premalo."

V vprašanje, kateri od posameznikov je v ekipi najbolj izstopal se Vöröš ni želal spuščati, saj meni, da to ne bi bilo pravično do drugih: "Z odnosom vseh igralcev smo zadovoljni, pred vsem, ko so delovali kot ekipa. Tudi s trenerjem Gaborjem smo zelo zadovoljni, saj je pokazal kako se dela in kakšen odnos do kluba moraš imeti. Treninge je glede na to, da ima večina igralcev redne službe prilagajal vsakemu posamezniku. Zgodilo se je tudi, da je bil po 12-krat tedensko na treningu in to tudi dvakrat dnevno. Tudi če je lahko prišel samo en igralec, je prišel. Kar se tiče g. Gaborja lahko povem, da ima pri nas, če bo to želel, doživljensko pogodbo."

Žuti so po gledanosti na drugem mestu v ligi, toda v klubu so vseeno prepričani, da bi bil lahko obisk še večji. Se pa zavedajo, da je nekoliko upadel pred vsem zaradi slabih rezultatov na domačem stadionu prejšnjo jesen. na to je opozoril tudi Gabor: "Zahvaliti se moram gledalcem, ki so nas bodrili v velikem številu tako doma kot v gosteh. Na tem mestu se jim moram opravičiti v imenu celotne ekipe, da doma nismo dosegli boljših rezultatov. Vedeti pa morajo, da so igralci vedno dajali vse od sebe, kar je bilo v njihovi moči. Upam, da nas boste navijači v takšnem ali pa še večjem številu bodrili tudi spomladi in se že veselim novih zmag z vami."

Celoten pogovor z obema si lahko preberete v tiskani izdaji tednika Pomurski šport.