Sreda, 09.01.2019

Od žutega dresa se poslavljajo štirje, znan že en prihod

Z začetkom priprav je prišlo tudi že do nekaj sprememb v igralskem kadru. Od žutega dresa so se poslovili Luka Ciglarič, Jernej Trstenjak, Mitja Kosi in Timotej Pavel, ki so bili del lanske šampionske ekipe in v tem času dali ogromno ekipi in pripomogli k uvrstitvi v Drugo ligo.

Nogometno društvo Beltinci sporoča, da Luka Ciglarič, Jernej Trstenjak, Mitja Kosi in Timotej Pavel niso več člani Žutih. Se pa je med tem klubu pridružil zadnji vezni igralec Tim Golob.

Luka Ciglarič je za našo ekipo zbral 33 prvenstvenih nastopov in se 17-krat vpisal med strelce, v pokalu je na štirih tekmah zadel trikrat. V lanski sezoni je bil tudi prvi strelec Beltinec in eden najzaslužnejših za osvojitev naslova prvaka v 3. SNL vzhod. Njegova naslednja postaja v karieri še ni znana, s klubom je predčasno prekinil pogodbo. Od Žutih se je poslovil s sledečimi besedami: "Hvala za prekrasni in nepozabni dve leti v “žutem” dresu. Včasih je potrebno stopiti korak nazaj, da potem lahko stopiš dva koraka naprej. Vedno boste del mojega srca."

Jernej Trstenjak je v prav tako letu in pol zbral 46 prvenstvenih nastopov (izpustil ni tako prav nobene tekme, igral je tudi na obeh kvalifikacijskih) in zadel dvanajstkrat. Tudi Jernej je bil seveda velika pridobitev kluba in glavni organizator igre pri Žutih, v letošnjem jesenskem delu se je tako med strelce vpisal kar sedemkrat, kar je za defenzivnega vezista zelo visoka številka. Trstenjak se seli v Avstrijo k Bad Radkersburgu.

Mitja Kosi, robustni branilec se je Žutim pridružil poleti 2015 in takoj postal eden standardnih igralcev. V treh sezonah in pol v Beltincih je dvakrat osvojil tretjeligaško trofejo in se lansko poletje na vrhuncu kariere veselil še uvrstitve v Drugo ligo. Za Beltince je skupno zbral 71 prvenstvenih nastopov in se sedemkrat vpisal med strelce.

Timotej Pavel je bil za kapetanom Jernejem Tkalcem član Žutih z najdaljšim stažem v Športnem parku. V Beltincih je preživel 7 let, vse od prihoda v 3. SNL pa do danes, ko klub igra med drugoligaši, kjer pa Pavel letos ni dobil priložnosti za igro. V vseh teh sezonah je zbral 66 prvenstvenih nastopov in dvakrat zadel, številka pa bi bila neprimerno višja, če se ne bi velikokrat ubadal s poškodbami.

Vsem se zahvaljujemo za ves prispevek v ND Beltincih in jim želimo veliko sreče na nadaljni športni poti!

Tim Golob je 21-letni zadnji vezni igralec, ki se znajde tudi na položaju centralnega branilca. Golob prihaja iz Maribora, kjer je tudi začel nogometno pot, pred polnoletnostjo pa je igral tudi za mlajše selekcije Aluminija. Med člani se je najprej preizkusil v dresu Drave, nato Fužinarja, lansko jesen pa je igral za Rogaško (nastopil je tudi na obeh obračunih z Beltinci). Vse članske tekme je zaigral v 2. SNL, kjer ima tako 61 nastopov in 1 dosežen gol.

Timu pa seveda želimo prijetno dobrodošlico in obilo zadovoljstva v žutem dresu!