Ponedeljek, 31.12.2018

Pogled nazaj v leto 2018

Odhajajoče leto je bilo najuspešnejše v zgodovini našega kluba. Po osvojenem naslovu prvaka v 3.SNL vzhod in zmagi v kvalifikacijah, smo se premierno uvrstili v Drugo ligo.

Marec

Žuti so se v spomladanski del prvenstva v 3SNL podali z zaostankom 4 točk za prvimi Odranci, ki se je po prvi tekmi po zimskem premoru še povečal, saj so naši fantje na gostovanju v Rakičanu zgolj remizirali. Ta rezultat je bil tudi vzrok za menjavo trenerja, Franca Cifra je menjal Zlatko Gabor.

April

Po menjavi trenerja je igra vendarle stekla. V aprilu so Žuti dobili vseh pet obračunov, občutno popravili gol razliko in se zavihteli na prvo mesto prvenstva. Pred zadnjimi tekmami so si nabrali 4 točke prednosti pred zasledovalci in že zrli proti zadnima dvema obračunoma, ko so se pomerili z neposrednima tekmecama za naslov z Odranci in Polano.

Maj

Po zelo uspešni pomladi so Žuti osvojili naslov prvaka. V predzadnjem krogu so v Odrancih premagali neposrednega konkurenta za prvo mesto in tekmo pred koncem prvenstva uspeli še drugič v zgodovini osvojiti naslov prvaka v 3.SNL vzhod. S tem so si priborili tudi kvalifikacije za 2SNL. Žreb je določil, da se bodo pomerili s Hirter Bledom.

Junij

Pred Žutimi sta bile še zadnji dve tekmi sezone, ko so se za drugoligaško vstopnico pomerili z Bledom. Doma so na razburljivem obračunu remizirali z 1:1, na Bledu, kamor se je odpravilo tudi kar 200 navijačev naše ekipe pa so Žuti po golu Tkalca slavili z 0:1 in se zgodovinsko prvič uvrstili v 2SNL.

Avgust

Druga liga se je vendarle vrnila v Beltince! Žuti so na prvi tekmi ugnali Bilje, konec meseca pa pričarali tudi izjemno vzdušje na derbiju z Nafto. Ta tekma ima še vedno rekordno število gledalcev v tej sezoni.

September

Žuti so v jesen krenili s presenetljivo zmago v Novem mestu, nato pa so vse skupaj doma kronali še s petardo v mreži Ilirije, saj so slavili s kar 5:1. Po odličnem uvodu so nekaj časa bili celo na šestem mestu razpredelnice.

Oktober

Sledil je neuspešen oktober v katerem so se Žuti merili pred vsem s tekmeci iz vrha in niso uspeli zabeležiti točk. S tem je sledil zdrs po lestvici na mesta, kjer so se morali boriti za obstanek v drugoligaški skupščini.

November

Toda neuspešnemu oktobru je sledil zelo uspešen zaključek polsezone, ko so Žuti na zadnjih štirih tekmah slavili kar trikrat, se odlepili z dna lestvice in tako uspešno zaključili leto 2018.


Posebna zahvala gre tudi navijačem, ki ste naš 12. igralec. Skupaj z vami nam je uspelo.
Se vidimo znova v prihajajočem letu!