Sobota, 10.11.2018

Pomemben obračun v boju za obstanek

Po zmagi nad Fužinarjem so Žuti nekoliko lažje zadihali, saj so se ponovno dvignili po lestvici in sedaj zasedajo 11. mesto. Naš tokratni nasprotnik iz Brežic zaseda zadnje 16. mesto, toda razlika v točkah med obema ekipama so zgolj štiri točke. Pred nami je torej izredno pomemben obračun.

Tako, kot Žuti so tudi Brežičani prejšnje kolo prišli do zmage prvič po šestem krogu tega prvenstva. Obe ekipi sta se pred tem spopadali z rezultatsko krizo, tokrat pa vendarle dodali pomembne tri točke. Žuti so do zmage prišli na Koroškem. Nekaj minut pred koncem je vse skupaj kazalo precej slabo. Fužinar je vodil z 1:0, poleg tega pa tudi bil precej nevaren za povišanje vodstva. Toda v zaključku tekme so Žuti pokazali karakter in z dvema odličnima zadetkoma Trstenjaka naredili preobrat in slavili z 1:2. Brežice, ki so letos precej neučinkovita ekipa, saj so zadeli zgolj 10 zadetkov pa so minimalno z 1:0 ugnali Brda, še enega konkurenta v boju za obstanek. Edini gol je dosegel Edi Horvat.

Kljub zmagi na tekmi z Brdami, pa so se v klubu odločili za spremembo na klopi. Nov trener je tako pred dnevi postal Alojz Mlakar, ki bo v Beltincih debitiral na klopi trenutno zadnje uvrščene ekipe prvenstva. V gostujoči zasedbi gre omeniti še njihovega kapetana Dejana Urbanča, ki velja za enega najbolj izkušenih igralcev v 2.SNL, pred leti je bil v Prvi ligi tudi kapetan Krškega. Toda prav Urbanč zaradi kartonov tekme proti Beltincem nima pravice odigrati. Zaradi enakih razlogov bo Zlatko Gabor v nedeljo pogrešal Iva Balažica. Zanimivo je tudi, da Beltinci še naprej veljajo za najslabše moštvo kar se tiče domačih tekem, Brežice pa so na dnu, če gledamo zgolj gostujoče tekme.

Srečanje se bo pričelo v nedeljo ob 14. uri v Športnem parku. S to tekmo se tudi zaključuje prva polovica prvenstva, do konca jesenskega dela bodo pa Žuti sicer doma še gostili Bilje in gostovali v Rogaški Slatini. Tekmo z Brežicami bo sodil Alen Borošak, pomagala mu bosta Uroš Berc in Denis Horvat, delegat bo Marjan Drvarič. Tekma ima veliko pomembnost, z zmago bi se Žuti lahko kar čepo oddaljili od zadnjih dveh mest, v primeru poraza pa bi lahko padli na dno. Zato vsi v Športni park spodbujat naše igralce do pomembnih točk!