Ponedeljek, 12.05.2014

Petarda v mreži Rakičana

Beltinski nogometaši so dosegli veliko zmago proti sosednjemu Rakičanu. Goste so nadigrali in jim natresli pet zadetkov.

Beltinčani so že od začetka prevzeli pobudo na igrišču in povedli v 3. minuti, ko se je po lepi podaji v kazenski prostor, pred gostujočim vratarjem znašel sam Maroša. S hrbtom proti golu in strelom čez glavo je načel mrežo gostov.

Ključni trenutek se je zgodil v 33. minuti, ko je Dejan Sreš z leve strani lepo prodrl proti vratom Rakičana. Vratar je stelel iz vrat in na robu kazenskega prostora podrl Sreša. Sodnik je takoj pokazal na belo točko, vratarju Cipotu pa rdeč karton. Gostje so tako ostali brez vratarja in ker na klopi niso imeli rezervenega vratarja, je v vrata stopil eden izmed igralcev. Strel z bele točke je suvereno izvedel Maroša. Po tem ko so gostje ostali z desetimi igralci so se potegnili v obrambo in čakali na priložnosti iz protinapadov.

Beltinčani so si do konca polčasa pripšravili še nekaj obetavnih priložnosti. Tik pred polčasom se je rezultat še enkrat spremenil, ko je zadel Dejan Sreš.

Po prihodu iz slačilnic so Beltinčani takoj pritisnili na vrata gostov. V 56. minuti je iz roba kazenskega prostora ustrelil Maroša, vratar je narobe ocenil žogo in rezultat se je povišal na 4:0.

V 77. minuti so gostje iz ene izmed redkih priložnosti, po napaki domače obrambe uspeli priti do častnega zadetka. Ta zadetek je dal dodaten motiv našim nogometašem, ki so še doatno pritisnili na vrata Rakičana in si pripravili nekaj odličnih priložnosti.

V 87. minuti je končen rezultat postavil Dejan Sreš, ki je po predložku z desne strani s pravil evrogolom zatresel desni zgornji kot gostujočih vrat.