Petek, 02.11.2018

V Ravne končat niz porazov

Žutim ni šlo niti proti favoriziranemu Bravo, ki se je po zmagi v Športnem parku še bolj učvrstil na vrhu lestvice, naše fante pa pahnil še nekoliko nižje proti mestom, ki vodijo v izpad iz lige. Popravni izpit sledi že jutri na Koroškem, ko bo morala četa Zlatka Gaborja prikazati bistveno več.

Po izredno težkih tekmah v zadnjem mesecu, na katerih Žuti žal niso uspeli presenetiti in priti do pomembnih točk, bodo slednje kmalu postale nuja. Do konca jeseni so še štiri kola na katerih bo osvajanje točk zelo pomembno, saj se bo naša ekipa merila z moštvi, ki se prav tako borijo predvsem za obstanek v ligi. Fužinarju je to lani s težka vendarle uspelo, saj so se prebudili v pomladi, letos pa precej bolje zaigrali že v jesenskem delu. Po trinajstih tekmah imajo na računu 18 točk in tako zasedajo deveto mesto. Korošci se se poleti precej okrepili, največjo okrepitev pa zagotovo predstavlja njihov kapetan Denis Halilović, ki je nekaj let nazaj igral v Prvi ligi.

Fužinar je izrazito domača ekipa, saj doma sploh še niso klonili. Ob treh zmagah so štirikrat še remizirali. Tri remije so zbrali tudi za na zadnjih treh srečanjih v prvenstvu. Zadnja tekma se je v Vipolžah proti Brdam končala brez zadetkov z 0:0.

Naša ekipa odhaja v Ravne več ali manj kompletna, vprašljiv je še vedno nekoliko poškodovan Žalik, se pa po kazni v ekipo vrača Kristl. Pri domačih pa bo zaradi suspenza srečanje izpustil Nejc Rober.

Tekma se bo pričela v soboto ob 14. uri, vse ljubitelje nogometa in privržence kluba seveda tudi tokrat vabimo na sila pomembno gostovanje!

Foto: Aleš Cipot / Vestnik