Sobota, 27.10.2018

V Beltince prihaja Bravo

Žuti so v rezultatski krizi, saj se nikakor ne morejo znebiti porazov na zadnjih tekmah. Prejšnji teden so v Postojni prikazali zelo dobro igro v prvem polčasu, toda zapravili preveč lepih priložnosti, med drugim tudi strel iz enajstmetrovke, vse to pa so domačini kaznovali in na koncu slavili.

Tudi tokratni nasprotnik ne bo nič lažji. Prav obratno, saj v goste prihaja trenutno drugo uvrščena ekipa lige. Kar nekaj časa je ljubljanski Bravo zasedal sam vrh razpredelnice, tokrat pa je v sredo to mesto prepustil Radomljanom, ki so jih premagali na zaostali tekmi. Kljub vsemu pa ima ljubljanski klub še vedno eno tekmo manj, za prvim mestom pa zaostaja le točko. na dosedanjih tekmah so zbrali sedem zmag, dva remija, dvakrat pa so tudi izgubili, boljša sta bila Nafta in Radomlje.

O kakovosti gostujoče zasedbe je brezpredmetno pretirano razpredati. Gre za zelo kakovostno ekipo, saj so se letos okrepili tudi z kar nekaj igralci, ki imajo bogate izkušnje v Prvi ligi, ekipa Brava je letos tudi najučinkovitejša in se tako lahko pohvali z najboljšim napadom lige. Ljubljančani so po odlični tretjini sezone oči uprli tudi proti koncu in tako napovedali boj za naslov prvaka in uvrstitev v najkakovostnejši razred slovenskega nogometa.

Žute tako znova čaka izjemno težko delo, poleg vsega pa so naši igralci zaenkrat najslabše domače moštvo, saj doma le s težka prihajajo do točk. zaenkrat so osvojili tri, to pa je bilo proti Iliriji, ki je v beltinski "šumi" padla s 5:1. Tokrat v goste znova prihaja ljubljanska ekipa in morda je čas za novo presenečenje.

Sicer pa ima Zlatko Gabor še naprej težave s sestavljanjem ekipe. Zaradi prejšnjih poškodb so nekoliko vprašljivi Žalik, Balažic in Kosi, "Ziko" pa bo tokrat pogrešal tudi Jana Kristla, ki ima kartone. Srečanje se bo zaradi prenosa na Sportklubu v nedeljo pričela že ob 12:30 uri, ob tem vas naj spomnimo tudi, da se iz sobote na nedeljo vračamo na zimski čas. Vse privržence kluba vljudno vabimo in naprošamo, da se udeležite zelo zgodnjega nedeljskega srečanja in pomagate fantom iz rezultatske krize. Skupaj smo močnejši!

Foto: Danilo Vezjak