Petek, 19.10.2018

V Postojno k Ankaranu

Žuti po manjši rezultatski krizi odhajajo na novo zahtevno gostovanje. Tokrat jim bo nasproti stal lanskoletni prvoligaš Ankaran, ki letos domače tekme igra v Postojni.

Za našim moštvom je pet tekem na katerih so dosegli zgolj točko. Poleg remija z Brdami, so bili boljši tekmeci Radomlje, Jadran, Tabor in Drava. Žuti so se zmage tako nazadnje veselili v 6. krogu, ko so doma visoko s petardo ugnali Ilirijo. Poleg zahtevnih tekmecev delajo velike težave naši ekipi tudi poškodbe, saj so zadnjo tekmo izpustili Mauko, Balažic, Kosi in Žalik. Tudi Ankarančani v zadnjem času precej nihajo v formi, na zadnji tekmi so v Goriških brdih ostali praznih rok proti do tedaj zadnje uvrščeni ekipi iz Vipolž. So se pa prav zaradi tega ekipe v spodnji polovici lestvice precej približale, saj naše fante do zadnjega mesta ločijo le štiri točke. tudi zaradi tega je vsaka točka letos zelo pomembna.

Nove bodo Žuti torej iskali v Postojni, in če velja, da je naša ekipa letos trenutno najslabša na domačih tleh, je v gosteh prav obratno. Na šestih gostovanjih so Žuti dosegli osem točk in zasedajo tretje mesto, toda tudi Ankaran je zaenkrat doma še neporažen. Izrazitega strelca domačini nimajo, najvišje na lestvici so z dvema zadetkoma Slaveiro, Doći, Pahor in Bordon. Ekipa, ki jo s klopi vodi Vlado Badžim je precej mlada in sestavljena z igralci iz Brazilije, ki imajo poleg brazilskega še italijanski potni list, ki jim omogoča nastopanje v 2.SNL. Domačini se lahko pohvalijo tufi z reprezentantom do 21 let Luko Badžimom, ki pa zaradi suspenza jutri ne bo smel nastopiti.

Pred nami je torej nova težka preizkušnja, na kateri pa upamo, da bodo fantje pokazali igro, ki jih je krasila v uvodu v sezono. Srečanje, ki se bo pričelo jutri ob 15. uri bo sodil Roman Glažar, pomagala mu bosta Aleš Skok in Robert Šprah. Vljudno vabljeni vsi ljubitelji našega kluba, da se nam pridružite na gostovanju v Postojni!