Sobota, 06.10.2018

Še eno dolgo gostovanje

Po dolgem gostovanju prejšnji teden, ko so se naši fantje odpravili v Vipolže, sledi tokrat še ena tekma v gosteh in prav tako daleč stran od Prekmurja. Žuti se odpravljajo v Sežano k favoriziranemu Taboru.

Tako kot prejšnji konec tedna bodo tudi tokrat Žuti zaključili krog in se v edini nedeljski tekmi pomerili s Taborom iz Sežane. S to tekmo se bo tudi odprla serija izredno težkih preizkušenj proti ekipam iz vrha. Tabor zaseda četrto mesto na prvenstveni razpredelnici in ima šest točk več od enajsto uvrščenih Beltincev. Četa Andreja Razdrha je pred začetkom sezone tudi odkrito spregovorila o ciljih in se podaja v boj za uvrstitev v Prvo ligo. Po nekoliko slabšem začetku so ujeli ritem in se hitro vrnili na sam vrh.

V prejšnjem krogu so tako kot naši igralci vknjižili točko na gostovanju. Žuti so v Brdih najprej povedli z 0:1, ko je bil natančen Tkalec, toda domačini so hitro prišli do izenačenja in končnega izida 1:1. Trener Gabor je po tekmi dejal, da je s točko zadovoljen, saj je imel zaradi kazni nekoliko okrnjeno zasedbo, ob tem pa pohvalil fante, ki so se kljub dolgi in naporni vožnji dobro odrezali na igrišču. Tudi Tabor je remiziral z 1:1 in sicer v Rogaški.

Da bo tekma več kot zahtevna pove tudi dejstvo, da Tabor letos doma še ni oddal točke. Ekipi bosta več ali manj kompletni, v naše moštvo se vračata kaznovana v prejšnjem krogu Borut Lukač in Patrik Raduha, veseli tudi dejstvo, da igralci, ki so bili v začetku sezone poškodovani prihajajo nazaj v ritem. Pri domačih bo prvo orožje napadalec Ibou Kebe, ki se je med strelce letos vpisal že desetkrat.

Srečanje se bo pričelo v nedeljo ob 15:30 uri, glavni sodnik bo Bojan Tkalčič, pomagala mu bosta Vidko Karmel in Jure Sužnik. Vse zveste privržence seveda vabimo tudi na to težko gostovanje in se nadejamo, da bo igralcem uspelo presenetiti favoriziranega tekmeca.