Petek, 28.09.2018

Po dveh letih spet gostujemo v Goriških Brdih

Žuti se v nedeljo odpravljajo na drug konec države, v Vipolže, kjer se bodo pomerili s starim znancem, ekipo Brd.

Beltinci so se z Brdi srečali po koncu šampionske sezone 2015/2016, ko so se s tokratnim nasprotnikom pomerili v kalifikacijah za Drugo ligo. Prva tekma v Vipolžah se je končala z rezultatom 0:0, v Športnem parku pa je nato naša ekipa pred 1.600 gledalci v izdihljajih tekme nesrečno klonila z rezultatom 1:2. Brda so se uvrstila v Drugo ligo, kjer letos igrajo že tretjo sezono. To je seveda že zgodovina, tokrat je vse drugače.

Brici so v sezono krenili zelo slabo. Trenutno zasedajo zadnje mesto in osmih krogih še niso okusili slast zmage. Na svojem kontu imajo dva neodoločena rezultata proti Dobu in Krki, oba so dosegli na domačem terenu.

Žuti so po porazu v Športnem parku proti Jadranu pretekli konec tedna, v sredo na tekmi četrtfinala Pokala MNZ svojo jezo izlili nad ekipo Hodoša. Tekma se je končala z rezultatom 7:0. Dvakrat je bil natančen Ciglarič, po enkrat pa so zadeli Tkalec, Kristl, Trstenjak, Žalik in povratnik Kotnik.

Tokratna tekma proti Brdom je izrednega pomena, saj gre za direktnega konkurenta za obstanek. Neglede na to da domači zasedajo zadnje mesto, in za Beltinci zaostajajo za 8 točk, jih nikakor ni za podcenjevati. Žutim v letošnji sezoni sicer gostovanja gredo bolje od rok, kjer so dosegli kar sedem od desetih točk, toda tudi to v nedeljo ne bo pomembno. Ziko tokrat ne bo mogel računati na Lukača in Raduho, ki sta na tekmi proti Jadranu zaradi rdečega kartona predčasno končala srečanje, imel bo pa na razpolago Kotnika, ki se vrača po poškodbi. V domačem taboru kaznovanih ni. Pričakujemo lahko napeto tekmo, kjer bodo na koncu odločale malenkosti. Žuti so odločeni, da se bodo Bricem oddolžili za boleč poraz izpred dveh let.

Tokrat smo se pogovarjali s prvim strelcem ekipe, Luko Ciglaričem: "Poraz proti Dekanom se nažalost nebi smel zgoditi, saj smo imeli rezultat v naš korist. Ampak to je nogomet, iz vsakega poraza se treba nekaj naučiti. Pred nami sta zares dolgi in težki gostovanji, vendar je naš cilj jasen. Zmagati obe tekmi oz. iztržiti največ kar se da, saj vemo, da je vsaka točka pomembna za obstanek v ligi, kar je tudi naš cilj. Ne glede na to, da so Brda zadnja v ligi to ne pomeni nič. V 2. ligi smo se že sami lahko prepričali, da lahko vsak vsakega premaga. Smo maksimalno pripravljeni na vsakega nasprotnika in verjamem, da nam z dobro igro lahko to uspe. Na gostovanjih nam je zaenkrat vedno dobro kazalo, verjamem v ekipo, da se bomo vrnili iz Brd z 3 točkami. Za vsakega igralca sem vesel še posebej, če se vrne po poškodbi. Glede na to, da smo 4 napadalci, še je toliko boljše. Saj vedno lahko nekdo pride v formo ob pravem času. Konkurence sem zelo vesel, saj me to dela boljšega. Vsaki trening vzamem z maksimalnostjo, saj sem želen dokazovanja, zmag in zabijanja golov. Imam še veliko prostora za napredek. Vem, da sem še lahko boljši in s tem maksimalno pomagam ekipi do uspeha. Dobrega igralca naredi ekipa, en igralec nikoli ne naredi ekipe."

FOTO: Boštjan Rous