Ponedeljek, 24.09.2018

V zaključku tekme zapravili zmago

Žuti so bili v nedeljo na pragu zmage nad primorskim Jadranom iz Dekanov, saj so vodili do zaključka tekme, nato pa prejeli poceni zadetka in izgubili.

V Športnem parku se je tokrat zbralo 500 gledalcev, kar je bil znova najboljši obisk v krogu Druge lige. Med njimi je bil tudi marsikateri, ki je bil pred dvajsetletjem na zadnjem prvoligaškem obračunu med Beltinci in Jadranom, ki so jo Žuti dobili z 9:0. Tokrat so domov bolj veseli odšli gostujoči navijači.

Srečanje je bilo od začetka zelo raztrgano, oboji so imeli veliko težav v zaključkih akcij. V prvem delu so bili Žuti sicer podjetnejši, toda predvsem Jadran si je pripravljal resne priložnosti za gol po hitrih protinapadih. Toda pred polčasom je z odličnim preigravanjem prodrl Kristl, ki je v kazenskem prostoru našel Ciglariča, slednji pa je rutinirano zadel za 1:0.

V drugi polčas so Žuti vstopili precej živčni v obrambi, reševanja pred Zverom so bila velikokrat zelo tvegana. Zlatko Gabor je zato v želji po drugem zadetku in mirnem koncu v igro poslal tri ofenzivno naravnane igralce, poleg Tkalca in Ropoše je priložnost dobil tudi debitant Žalik. Toda vse skupaj ni obrodilo sadov. Namesto tega je Jadran prišel do izenačenja. Deset minut pred koncem tekme se je Žutim povsem porušil sistem. Najprej je v 80. minuti slabo izbijal Raduha in zabil avtogol za izenačenje na 1:1. Zatem je Lukač storil prekršek za 11m in ob tem prejel rdeč karton. Jadran je uspešno izvedel strel z najstrožje kazni in povedel, Žuti pa so morali iskati točko z igralcem manj. Le nekaj minut pozneje je bil izključen še Raduha in Beltinci so tekmo zaključili z devetimi igralci.

Sreča tokrat ni bila na naši strani. Se pa sezona nadaljuje že v sredo, ko v četrtfinalu pokala MNZ gostimo Hodoš. Že sedaj vabljeni!

FOTO: Boštjan Rous