Petek, 21.09.2018

V Športni park prihaja Jadran

V 8. krogu Druge lige se bo naša ekipa pred domačimi gledalci pomerila z Jadranom iz Dekanov.

Žuti so v preteklem krogu morali priznati premoč Radomljam in s tem doživeli sploh prvi poraz v gosteh v tej sezoni. Po solidnem prvem polčasu je v nadaljevanju sledil popoln mrk. Žuti so tokrat odločeni, da ponovijo predstavo z zadnje domače tekme, ko so s prepričljivo in atraktivno igro premagali ljubljansko Ilirijo.

Gostje iz Dekanov so v prejšnjem krogu bili uspešnejši, saj so na domačem terenu z rezultatom 5:3 bili boljši od trenutno zadnjeuvrščene ekipe lige - Brd in tako zabeležili drugo prvenstveno zmago. Dekančani na prve točke v gosteh še čakajo, saj so vseh 6 točk uspeli zbrati doma.

Beltinci se na prvenstveni lestvici nahajajo na 10. mestu, gostje pa na 14. Ekipi ločijo 4 točke razlike. Ampak kot smo že videli v letošnji sezoni, lahko vsak premaga vsakega, razlike na lestvici pa so izjemno majhne. Med drugim in desetim mestom so zgolj 3 točke razlike. Kaznovanih v obeh taborih ni, nadejamo se lahko zanimivega srečanja v Športnem parku.

Malce starejši navijači se zagotovo še spomnite tekem med NK Beltinci in Jadranom, ko sta kluba igrala v 1.SNL. V Športnem parku sta se kluba nazadnje srečala daljnega leta 1994. Omenimo še lahko, da gostje prav ta vikend praznujejo 80. obletnico delovanja kluba.

Za našo spletno stran sta pred nedeljsko tekmo spregovorila tudi dva naša člana:

"Pred nami je nova domača tekma. K nam prihaja ekipa iz Dekanov, ki je v prejšnjem krogu visoko zmagala. Čaka nas zahtevna tekma, v kateri bomo morali biti izjemno disciplinirani, če se hočemo veseliti novih točk. Pozivam navijače, da nas pridete v nedeljo podpret v čim večjem številu."
Jernej Trstenjak

"Na tekmo z Jadran Dekani smo se zelo dobro pripravili, trener nam je posredoval njihove slabosti, kot tudi prednosti. Gre za dobro ekipo, imajo tudi več drugoligaških izkušenj. Sam menim, da je kvaliteta na naši strani, vendar bo potrebno to dokazati na igrišču. Verjamem, da bodo tri pike ostale v Beltincih! Hkrati bi rad izkoristil to priložnost in povabil vse navijače Žutih, da se tekme udeležijo v čim večjem številu, nas bodrijo in nam pomagajo do zmage. Gremo po zmago!"
Samo Žalik

Pozivu se pridružujemo tudi mi, zato v nedeljo VSI V ŠPORTNI PARK! Tekma se bo pričela ob 16:00 uri.