Petek, 07.09.2018

Po prve domače točke

Žuti so se prejšnji konec tedna znova izkazali v gosteh, kjer so premagali novomeško Krko z 0:1, na prve točke na domačih tleh pa po dveh tekmah še naprej čakajo. V nedeljo jih čaka tretji poskus, v Športni park prihaja ljubljanska Ilirija.

Po petih odigranih krogih so naši fantje uvrščeni nad Ilirijo, ki je slabo štartala v prvenstvo, nato pa se začela počasi dvigati. Na razpredelnici so Ljubljančani pri štirih točkah, kar je tri manj od naše zasedbe. Najprej so v uvodnem krogu tesno izgubili s Krko 3:2, za tem pa klonili še v Sežani z 2:0. Na prvi domači tekmi so nato iztržili točko proti Radomljam, končni izid je bil 1:1, na tretjem gostovanju pa znova klonili, Jadran je bil boljši z 3:1. Pred odpravo v Beltince pa so kot že rečeno uspeli dvigniti formo in s 4:2 ugnati Brda, ter se tako dvigniti z dna tabele.

V ljubljanskem klubu so pred sezono poudarili da se želijo boriti za najvišja mesta, glavni cilj pa je izboljšati osmo mesto iz lanske sezone. Ilirija se je poleti precej okrepila, prišli so Martin Cesar, Mario Guberac, Blaž Poljanec, Nejc Strajnar, Jaka Kuraj, Jovan Koprivica in Nermin Haljeta. Jovana Koprivice se prav gotovo ljubitelji našega kluba dobro spomnite, saj je igral v žutem dresu v sezoni 2015/16 in takrat na desetih tekmah dosegel dva zadetka, oba sicer v pokalu. Opozoriti pa gre predvsem na Nermina Haljeto, ki se je Iliriji pridružil šele pred zadnjo tekmo z Brdi, prišel je namreč na posojo iz Domžal, in takoj dokazal kakšnega kova je. Visoki napadalec je v drugem polčasu dvakrat zatresel mrežo nasprotnikov in tako odlično debitiral v novem dresu. Vseeno pa ima Ilirija na lestvici strelcev tudi igralca s štirimi zadetki, najuspešnejši zaenkrat je Erwin Tiganj.

Tako domač strateg Zlatko Gabor, kot tudi gostujoči Željko Mitraković večjih težav s sestavo moštva nimata, saj kaznovanih igralcev ni. Vemo pa, da se v našem kadru s poškodbo še naprej ubadajo Žalik, Lukač in Kotnik. Srečanje se bo v Športnem parku za razliko od ostalih tekem pričelo že ob 16. uri, sodili ga pa bodo Roman Glažar, Aleš Skok in Aleksander Burjan, delegat bo Marjan Drvarič.

Obračun bo zelo zanimiv, saj bodo naši fantje iskali sploh prve točke na domačih tleh, podobno pa velja tudi za Ilirijo, ki letos v gosteh prav tako še ni vknjižila nobenega izkupička. Izgovorov ni, v nedeljo vsi v Športni park!