Torek, 04.09.2018

Beltinci bledi Krki zadali prvi poraz

Žuti so na gostovanju pri novomeški Krki slavili z minimalnim rezultatom in tako domačinom zadali prvi poraz v letošnji sezoni. Strelec edinega zadetka na tekmi je bil Raduha.

Krka : Beltinci 0:1 (0:1)
120 gledalcev; Raduha 15'

Postava: Zver, Apatič, Maučec, Bertalanič, Balažic, Kristl, Trstenjak, Raduha, Šumak, Mauko, Ropoša
Klop: Serec, Tkalec, Pavel, Kuzma, Hartman J., Hartman Ž., Ciglarič


Beltinci nadaljujejo z dobrimi predstavami na tekmah v gosteh, kjer še ne poznajo poraza v letošnji sezoni. Tokrat so na stadionu Portoval premagali Krko. Srečanje se je začelo dokaj umirjeno, na prvo priložnost smo morali čakati do 7. minute, ko so domačini ogreli dlani vratarja Zvera s strelom z razdalje. Žuti so prvo priložnost imeli dve minuti pozneje, ko je po desni strani lepo prodrl Balažic, poslal lep predložek pred vrata, kjer pa ni bilo nobenega, da bi podajo sprejel. V 13. minuti je obramba pozabila na domačega napadalca, ki se je znašel sam pred Zverom, v zadnjem trenutku je posredoval Bertalanič. Dve minuti pozneje je padel edini gol na srečanju. Žuti so izvedli hiter protinapad, Mauko je poslal povratno žogo do Raduhe, ta pa iz roba kazenskega prostora z natančnim strelom žogo poslal v daljši vratarjev kot ter tako dosegel svoj prvenec v žutem dresu. Domačini so po prejetem golu poskušali izenačiti, toda resnih priložnosti si niso uspeli ustvariti. Ker ni šlo mimo dobro postavljene beltinske obrambe, so v 25. minuti poskušali s strelom z razdalje in zatresli prečko. Pred polčasom so si žuti pripravili še eno lepo priložnost, ko je z desne strani proti golu udaril Mauko. Strel je domači vratar komajda preusmeril v kot.

Po prihodu s slačilnic so bolje pričeli Beltinci, ki so nadzorovali potek srečanja. Bleda Krka razen poskusa z glavo po predložku, ko so še drugič zatresli prečko, ni uspela resneje ogroziti vodstva Žutih. Na drugi strani pa je dve lepi priložnosti za predčasno določitev zmagovalca imel povratnik Tkalec, ki je bil za las prekratek, ter Ropoša, ki je iz obetavne pozicije ustrelil čez gol.

Na koncu je ostalo pri zasluženi zmagi Beltincev, gostje pa so prvič v tej sezoni na domačem igrišču morali priznati poraz.

Konec tedna je v Športnem parku na sporedu tekma 6. kroga, kjer bodo Žuti proti ljubljanski Iliriji lovili prvo zmago na domačih tleh. Vse navijače vabimo, da se udeležijo tekme in pomagajo naši ekipi do novih treh točk.