Sobota, 01.09.2018

Po nove točke v Novo mesto

Po nesrečnem porazu na derbiju proti Nafti, bodo Žuti v nedeljo nove točke iskali proti novomeški Krki.

Poraz na derbiju je že pozabljen, vse moči so uperjene proti novi preizkušnji. Tudi v tem krogu čaka Žute precej težka naloga na stadionu Portoval v Novem mestu.

Krka po štirih odigranih krogih še ne pozna poraza. Na svojem računu ima po šririh krogih 2 zmagi ter 2 neodločena izida. Obe zmagi so zabeležili pred domačimi gledalci, kjer so odpravili Ilirijo ter Jadran, v gosteh pa remizirali z Radomljami ter Brdi. O tem, da igrajo zelo dobro na domačem igrišču, govori tudi statistika pretekle sezone, ko so od 15 tekem zmagali kar 11-krat. Farmacevti so uspeli zadržati skoraj kompletno ekipo. Klub so zapustili Žan Florjanc (Brda), Tine Martić (Drava) ter Dino Cvrtila (Nafta), ekipi pa so se pridružili Miha Kostanjšek, Jaka Ihbeisheh ter Marko Dušak.

Na drugi strani pa Žuti zaenkrat v tej sezoni igrajo bolje v gosteh, tako da se lahko nadejamo precej zanimivega in napetega sračanja. Veseli tudi dejstvo, da se v kader po poškodbi vrača kapetan Tkalec. Vloga favoritov je seveda podeljena domačinom, ki imajo dolgoletne izkušnje na drugoligaški sceni, toda Žuti se z borbenostjo in požrtvovalnostjo, kot so jo prikazali na preteklih tekmah, lahko nadejajo pozitivnega rezultata.

Srečanje se bo pričelo ob 16:30 uri, če pa se gostanja ne boste udeležili, boste lahko potek srečanja spremljali preko tekstovnega prenosa na naši spletni strani.