Torek, 28.08.2018

Nesrečen poraz na prekmurskem derbiju

Prvi prekmurski derbi v tej sezoni se je končal z zmago gostov iz Lendave. Po tekmi, ko so Žuti že bili v izgubljenem položaju, so se uspeli vrniti, toda na koncu je nažalost zmanjkalo sreče.

Beltinci : Nafta 1903 2:4 (0:2)
1200; Šumak 68', Trstenjak 70' (11m); Vinko 8', 34', Roginić 46', Maučec 79' (ag)

Postava: Zver, Apatič, Hartman J. Bertalanič, Balažic, Kristl, Trstenjak, Raduha, Šumak, Mauko, Ciglarič
Klop: Serec, Kosi, Pavel, Kuzma, Ropoša, Maučec, Hartman Ž.


V Športnem parku se je tokrat zbralo 1.200 ljubiteljev nogmeta, ki so videli kar 6 zadetkov, vodstvo gostov s tremi goli razlike in nato skorajda izenačnje Žutih. Tekmo so bolje začeli gostje, ki so krenili silovito. Prvo pravo priložnost so si ustvarili v 8. minuti, ko je po levi strani pobegnil Roginič, podal do Vinka, ki je iz bližine žogo potisnil v prazen gol. Po prejetem golu, so se Žuti zbudili, toda pravih priložnosti si niso uspeli pripraviti. V 21. minuti so gostje izvedli podobno akcijo kot pri prvem golu. Roginič je prodiral po levi strani, toda na srečo je Hartman v zadnjem trenutku poslal žogo v kot. V 34. minuti so se gostje veselili povišanja vodstva. Drugi gol so dosegli skoraj identično kot prvega. Tokrat je po levi strani prodiral Zelko, podal pred gol do Vinka, ki je dosegel svoj drugi gol na tekmi.
Žuti so se trudili znižati rezultat, vendar igra ni nikakor stekla. Do edine omembe vredne priložnosti v prvem polčasu so prišli v 44. minuti, ko se je po uigrani akciji iz kota, Trstenjak znašel na robu kazenskega prostora sam, toda slabo streljal na vrata Raduhe.

Takoj po prihodu s slačilnic je sledil nov šok. Roginič je po predložku v kazenski prostor preskočil slabo postavljenega Bertalaniča in z glavo premagal Zvera. Po dobrih desetih minutah igre, so Žuti zaigrali precej bolje, kanček upanja je domačim igralcem ter navijačem vlil Šumak, ko je po podaji iz kota zadel za znižanje rezultata. Le dve minuti pozneje je gostujoči branilec v kazenskem prostoru nepravilno zaustavil Kristla, glavni sodnik pa takoj pokazal na belo točko. Iz enajstmetrovke je zadel Trstenjak in poskrbel za navdušenje na tribuni. Od tega trenutka naprej se je zdelo vse mogoče. Nafta se je potegnila na svojo polovico, Žuti pa so začeli totalno ofenzivo. Najlepšo priložnost je v 74. minuti imel Balažic, toda njegov strel je v zadnjem trenutku gostujoči branilec uspel blokirati.
V 79. minuti se nato zgodil trenutek, ki je odločil tekmo. Gostje so izvajali kot, v gneči pred vrati je posredoval Maučec ter žogo preusmeril v lastno mrežo. Žuti se po tem niso več uspeli pobrati, gostje pa so na drugi strani še nekajkrat nevarno poskušali, vendar se je Zver izkazal s posredovanjem. Gostje so tako domov odnesli vse tri točke, toda z malo sreče na beltinski strani bi lahko bilo tudi drugače.

Prvenstvo se za Žute nadaljuje v nedeljo, ko nove točke iskali na gostovanju v Novem mestu pri trenutno še neporaženi Krki.