Petek, 24.08.2018

V nedeljo derbi z Nafto

Po veliki točki, ki so jo naši fantje odnesli iz Doba, sedaj sledi druga domača tekma v sezoni in hkrati najbrž tudi tekma z največjim zanimanjem v ligi, vsaj kar se tiče števila navijačev. Slednjih tokrat pričakujemo veliko, oba kluba sta v sezono krenila po željah, in tudi tokrat bosta naredila vse, da osvojita točke.

V Športnem parku se tako obeta praznik nogometa. V Beltince prihaja lendavska Nafta, pomerila se bosta torej edina pomurska drugoligaša. Oboji so prejšnji krog zaključili s precej sreče in borbe vse do zadnjih sekund, kar se je na koncu obrestovalo. Žuti so zaostajali proti Dobu vse do 86. minute, nato pa prek Šumaka in Trstenjaka prišli do remija. Obilo dela je imela tudi Nafta, saj je po prvem polčasu zaostajala z Brdi, nato pa pripravila preobrat. Najprej je dvakrat zadel novinec v ekipi Alen Ploj, ki bo bržčas največja nevarnost za naša vrata tudi to nedeljo, nato pa je v 90. minuti zmago priboril Dino Cvrtila.

Lendavčani, ki letos odkrito ciljajo na naslov prvaka in uvrstitev v Prvo ligo so še naprej stoodstotni. Poleg zmage nad Brdi v prejšnjem krogu, so pred tem ugnali še Radomlje z 1:0, edini gol je prispeval Cvrtila, v drugem krogu pa so v Dekanih premagali Jadran z 1:2, domačini so si najprej zabili avtogol, za zmago pa je zadel Vedran Vinko.

Prav Vinko je bil eden od krvnikov naše ekipe že pred dvema sezonama, ko sta se kluba nazadnje pomerila na uradni tekmi, takrat še v tretji ligi. Žuti so dolgo časa držali pritisk Lendavčanov, toda slednji so nato prek Vinka v 75. minuti prišli v vodstvo. Zmago je tedaj v zadnjih sekundah srečanja potrdil Marciuš. Takrat se je v športnem parku zbralo kar 1.400 gledalcev, Nafta je pa v tisti sezoni tudi osvojila naslov prvaka in se uvrstila v Drugo ligo.

Vloga favoritov je torej podeljena gostom, Nafta ima tudi po že eni sezoni v drugoligaški skupščini več izkušenj, toda derbi je vedno zgodba zase. Tako Zlatko Gabor, kot tudi Franc Fridl na drugi strani pretiranih težav s sestavo enajsterice ne bi smela imeti težav, saj kaznovanih igralcev nimata. Pri domačih se v kader vrača Tkalec, poškodovana Kotnik in Žalik pa sta še vprašljiva.

Pričeli smo tudi s predprodajo vstopnic za nedeljski derbi z lendavsko Nafto, ki jih lahko dobite v kava baru Lena pri Blagovnici (Mercator). Cena vstopnice je 5€. Pridite v čim večjem številu in podprite Žute v boju za nove točke!