Četrtek, 16.08.2018

V soboto na Dob

Žuti so po porazu z Rogaško pogled že usmerili na naslednje srečanje. Tokrat naše igralce čaka precej zahtevnejša naloga od prvih dveh, saj bodo gostovali pri nekdanjem prvaku Dobu.

Naš tokratni nasprotnik zaseda peto mesto na lestvici z eno točko več od Žutih. Dob je sezono podobno kot Beltinci začel z zmago v prvem krogu. Doma so s 3:1 ugnali primorski Jadran Dekani, med strelce so se vpisali Levec, Kunstelj in Račić. Kar dva od treh zadetkov so zabili iz enajstmetrovke. V drugem krogu so se odpravili na gostovanje v Vipolže, kjer so najprej zaostajali na tekmi proti Brdam, na koncu pa uspeli priti do točke, edini gol je prispeval Guček.

Dobljani so bili v minulih letih vajeni na uvrstitve tik pod vrhom lestvice, v sezoni 2013/14 so prvenstvo tudi osvojili, a se niso odločili za napredovanje v Prvo ligo. Minulo sezono so sklenili na desetem mestu lestvice, predvsem zaradi zelo slabega štarta v prvenstvo, ko so nekaj časa preživeli tudi na dnu lestvice. Prav to je en od razlogov, da so se to poletje odločili za veliko sprememb v svojem kadru. Obramba je močnejša za Dina Suljevića, ki je bil v minuli sezoni član Triglava, Rudar pa jim je do konca sezone psoodil Matica Mlakarja in Andraža Vrabiča. Dobljani bodo sodelovali tudi s sosedi Domžalčani od koder se selijo izhodni mladinci Gašper Hrovat, Gaber Petric, Lovro Vrandečič, Andraž Žinič, Din Gutić in Luka Guček. Novinca sta tudi Denis Petrovič, ki prihaja iz Grosuplja in Armin Pašić pa se v Dob seli z Bleda. Prav Pašića se navijači Beltincev zagotovo zelo dobro spomnite iz letošnjih kvalifikacij za Drugo ligo, on je bil namreč strelec zadetka za Bled v Športnem parku.

Trener Zlatko Gabor še naprej ne bo imel popolne zasedbe, velja pa omeniti, da se v kader vračata kapetan Jernej Tkalec in doslej kaznovani Mitja Kosi. Tudi za tekmo z Dobom pa sta vprašljiva poškodovana Rok Kotnik in Samo Žalik.

Srečanje v Športnem parku Dob se bo pričelo ob 17. uri. Glavni sodnik bo Nejc Kajtazović, pomagala mu bosta Jure Jamnik in Davor Brezar, delegat obračuna bo Milan Kogelj.

Vse zveste privržence lepo vabimo, da fantom stojite ob strani tudi na tokratnem težkem gostovanju, kjer bodo iskali nove točke, prav tako pa je to zadnje srečanje pred velikim derbijem z Nafto.