Ponedeljek, 13.08.2018

Poraz proti Rogaški

Žutim v drugem krogu prvenstva ni steklo po željah. Kljub temu, da so bili večino tekme tisti, ki so narekovali igro, pa si niso pripravili pravih priložnosti in na koncu izgubili proti gostom iz Rogaške z 1:2.

Tudi ta konec tedna so tekme Druge lige potekale v zelo težkih razmerah zaradi visoke temperature, a vse skupaj ni pretirano motilo igralcev na terenu, saj smo v prvem polčasu tekme v Športnem parku spremljali zelo dinamično in hitro igro. V beltinski šumi se je zbralo 500 gledalcev, kar naš klub po dveh odigranih krogih uvršča na prvo mesto obiskanosti tekem.

Trener Zlatko Gabor je v prvo postavo uvrstil enake igralce, kot že na prvi tekmi. Začeli so: Zver, Balažic, Bertalanič, Lukač, Apatič, Trstenjak, Hartman J., Kristl, Raduha, Mauko in Ciglarič. Na klopi so na svojo priložnost čakali Serec, Pavel, Šumak, Maučec, Ropoša, Kuzma in Hartman Ž. Tudi na tej tekmi sta manjkala Tkalec in Kotnik, ki se bosta treningom po dopustu priključila ta teden in pa poškodovani Žalik, ter kaznovani Kosi, ki bo prav tako trenerju na voljo že prihodnji konec tedna.

Žuti so v srečanje znova stopili nekoliko nervozno, igralci gostujoče ekipe so naše igralce stisnili na svojo polovico. Prvo resnejšo priložnost so si priigrali že v 4. minuti, ko so nevarno prišli v kazenski strel, toda strel je odlično blokiral Bertalanič. Toda pritisk Rogaške se je nadaljeval in to se jim je obrestovalo že nekaj minut pozneje, ko so z dolgo podajo čez igrišče na desnem boku našli Mitjo Biruša, na katerega je pozabil Tadej Apatič, gostujoči vezist pa je s strelom po tleh ukanil še Zvera in popeljal Rogaško v prednost. Po golu so se črno-beli pomaknili na svojo polovico in Žuti so postali tisti, ki so vse bolj pritiskali. Prva prava priložnost Žutih je bila v 10. minuti, ko je odlično preigraval Balažič in prišel v kazenski prostor, kjer ga je podrl kapetan Rogaške Aleš Grošič, a sodnik je ocenil,da to ni bilo dovolj za kazenski strel. Do konca prvega dela smo potem spremljali napade Žutih, ki pa niso obrodili sadov, precej nevarnejši so bili gostje v hitrih protinapadih. Se pa je vztrajnost domačih obrestovala tik pred polčasom, ko je Luka Ciglarič izvajal prosti strel iz kakšnih 20 metrov in s strelom, ki ga je nekoliko preusmeril tudi živi zid Rogaške ukanil vratarja Lojena in postavil izid polčasa 1:1.

Naši igralci so tako na odmor odšli s psihološko prednostjo, katere pa niso izkoristili v nadaljevanju srečanja. Vse do 61. minute si ekipi nista priigrali resnejših priložnosti, pri obojih so predvsem manjkali streli. Po dobri uri igre pa so si gostje priigrali kot po katerem so znova prišli v vodstvo. V kazenskem prostoru je bil natančen Marko Žerak, ki je s pomočjo prečke zadel za 1:2. Po tem zadetku so Žuti niso znali več pobrati, manjkalo je idej v zaključkih. Poskušali so predvsem prek dolgih podaj Balažica, ki pa so večinoma šle mimo vseh naših igralcev v kazenskem prostoru gostov. Gabor je kmalu zatem zamenjal strelca edinega zadetka za našo ekipo Ciglariča menjal z Ropošo, ter Raduho z Maučecom. Prav Ropoša se je v 75. minuti znašel v priložnosti za zadetek. V kazenskem prostoru ga je odlično zaposlil Kristl, Ropoša pa je nastreljal vratarja. Še precej lepši priložnosti sta bile v 82. minuti, ko so si po odbiti žogi gol najprej skorajda zabili kar gostje sami, nato pa je Trstenjak z bližine le za las streljal nad prečko. Nekaj minut je nato v zaključku tekme dobil še Žiga Hartman, ki je zamenjal brata Jana, toda vse tri točke so tokrat potovale v Rogaško.

Toda poraz bomo hitro pozabili in se že ozrli na naslednji krog, ko naši fantje v soboto ob 17. uri gostujejo pri nekdanjem prvaku 2.SNL Dobu. Nogometno društvo Beltinci s tem namenom tudi organizira prevoz. Prijavite se lahko na telefonski številki 051 659 805 (g. Janez Breznik). Cena prevoza bo okoli 10€. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo.

Foto: Aleš Cipot / Vestnik