Torek, 07.08.2018

V Športni park prihaja Rogaška

Uvod v prvenstvo je za nami, Žuti so se v Biljah izkazali in začeli z zmago, edini zadetek na srečanju je dosegel Ciglarič. Sedaj se vse skupaj seli v Športni park, kjer bo naša ekipa odigrala prvo domačo tekmo, v goste pa prihaja ekipa Rogaške.

V drugem kolu se bosta pomerila Beltinci in Rogaška, ki sta na svojih uvodnih tekmah slavila. Žuti so z minimalnim rezultatom 0:1 slavili v Biljah, Rogaška pa je doma nekoliko presenetljivo brez težav ugnala Brda z 2:0. Trener Ibrahim Neskić je bil po srečanju zelo zadovoljen, Rogaška je dominirala skozi celotno tekmo, je pa črno-bele nekajkrat rešil tudi vratar Filip Lojen. Za zmago sta zadela Alen Neskić in Rok Romih.

Rogaška, ki si je lani uspela priboriti obstanek v ligi je pred letošnjo sezono nekoliko osvežila svojo zasedbo. Od Rogaške so se poslovili Matic Majer, Marko Šlogar in Aleš Horjak, trener Neskić bo pa lahko v prihodnje računal na Uroša Krivca, Žigo Zdovca, Urbana Jančiča in Uroša Firšta, ki so v prejšnji sezoni igrali v tretji ligi. Prav tako so Rogatčani poskrbeli za odmevno okrepitev nekaj dni pred pričetkom prvenstva. Iz francoskega Auxerra so namreč pripeljali izkušenega Ivana Firerja, ki je pred odhodom v Francijo dolga leta igral v Prvi ligi Telekom Slovenije, nazadnje v lanski sezoni za Domžale s katerimi je nase opozarjal v kvalifikacijah za ligo Europa.

V pripravah so naši nedeljski nasprotniki odigrali sedem pripravljalnih srečanj. Z visokimi 8:1 so ugnali Šmarje in Dravinjo, s 4:2 so bili boljši od hrvaškega Zagoreca, klonili pa so na tekmah proti Celju, Um Salalu, Dravi in Bravu.

Znova lahko pričakujemo izenačen dvoboj. Žuti so na prvi tekmi pokazali da so dorasel tekmec, prav tako tokrat računajo na glasno spodbudo s tribun, Rogaška pa je prav tako v primerjavi z lansko sezono naredila korak naprej. Zlatko Gabor še naprej ne more računati na kaznovanega Mitjo Kosija, med tem, ko bodo gostje v Beltince prišli s popolno zasedbo.

Srečanje se bo pričelo v nedeljo ob 17:30 uri v beltinskem Športnem parku. Glavni sodnik bo Aleksandar Matković, pomagala mu bosta Primož Perger in Tadej Friš. Delegat srečanja bo Viktor Hotko.

V klubu smo se odločili, da višino vstopnine za letošnjo sezono ne bomo spreminjali, ta ostaja 5€, otroci do 14. leta pa imajo prost vstop. Vabljeni vsi ljubitelji nogometa in zvesti navijači našega kluba, da se tekme udeležite v največjem možnem številu. Pokažimo fantom podporo v boju za nove tri točke!

Foto: Aleš Cipot / Vestnik