Ponedeljek, 06.08.2018

Odličen štart v sezono

Boljšega uvoda v sezono si nebi mogli želeti, saj se Žuti z gostovanja vračajo s polnim izkupičkom. Na tekmi proti prav tako novopečenemu drugoligašu Bilju so slavili z minimalnim rezultatom, strelec edinega zadetka na tekmi je bil Ciglarič.

Tekma je potekala v zelo težavnih pogojih, saj se je živo srebro ob pričetku tekme povzpelo na kar 35 stopinj celzija. Vseeno se je pa uspelo zbrati nekaj več kot 300 gledalcev, ki je spremljalo zelo enakovredno srečanje novincev v ligi.

Gabor se je odločil za sledečo postavo: Domen Zver, Bertalanič, Lukač, Balažic, Apatič, Hartman J., Trstenjak, Kristl, Raduha, Ciglarič in Mauko. Na klopi so začeli: Serec, Maučec, Šumak, Kuzma, Ropoša, Hartman Ž. in Pavel. Kader je tokrat bil malce okrtnjen, manjkali so Kosi, Kotnik, Žalik in Tkalec.

V tekmo so bolje vstopili Beltinci, toda opaziti je bilo precej nervoznosti na obeh straneh, saj je bilo precej netočnih podaj. Prvo pravo priložnost so si pripravili domačini po dobrih petih minutah igre. Po strelu z roba kazenskega prostora se je z odličnim posredovanjem izkazal Zver. Žuti so poskušali domačine, ki so tekmo začeli dokaj defenzivno, izvleči proti sredini igrišča. Do prve prave priložnosti Žutih smo morali čakati do 11. minute, ko je tudi padel edini gol na tekmi. Akcijo je začel Raduha, ki je prodrl po desni strani, podal do Mauka, ta pa z roba kazenskega prostora poslal odličen predložek do Ciglariča, ki je z izjemno preciznim strelom z glavo, poslal žogo v zgornji levi kot domačih vrat. Gostje so poskušali takoj odgovoriti na hitri gol Žutih. V 14. minuti so Biljenci izvajali prosti strel iz kakih 20 metrov, ki pa ga je Zver uspel brez težav ubraniti. Le minuto pozneje so domači spet imeli prosti strel, tokrat iz kakih 25. metrov, toda strel je blokiral živi zid. Žuti so počasi spet vzpostavljali ravnovesje na igrišču, toda napake na sredini igrišča so Biljenci kaznovali s hitrimi prehodi v napad in naši obrambi povzročali nemalo preglavic. Po kratki prekinitvi po polovici odigranega prvega polčasa, se je tekma nadaljevala z lepo priložnostjo Beltincev. Ciglarič je poslal dolgo podajo pred gol, kamor je vtekel Mauko, pri tem pa trčil z vratarjem Lipičarjem, ki je prav tako stekel iz vrat. Zaradi trka je moral domači vratar predčasno končati srečanje. Do konca polčasa smo spremljali predvsem igro med obema kazenskima prostoroma, vsaka ekipa si je pripravila po nekaj polpriložnosti. Tik pred polčasom, si je napako priovoščil Bertalanič, ki je slabo podal, ter podaril žogo domačemu napadalcu. Ta se je znašel sam pred Zverom, toda na srečo se je preveč obotavljal. Vrnil se je Lukač, ki je uspel žogo izbiti. Pred sodnikovim žvižgom je imel priložnost še Mauko, ki je lepo preigraval toda zaključil s strelom čez vrata.

V drugi polčas so bolje štartali Žuti. V 47. minuti je v kazenski prostor poslal predložek Kristl, toda žoga je zletela mimo treh naših igralcev. Dve minuti pozneje ni dosti manjkalo da bi slabo povratno podajo kaznoval Ciglarič. Na drugi strani je po lepi podaji pred gol, domači igralec bil za las prekratek. V 52. minuti so domačini imeli najlepšo priložnost na tekmi. Po hitrem protinapadu in globinski podaji pred gol, se je domači napadalec znašel iz oči v oči z Zverom. Toda namesto za strel se je odločil za podajo, ki pa ni prišla do soigralca in končala v gol avtu. Tri minute pozneje je Ciglarč uspel prestreči podajo domačega igralca, nato pa hitro podal pred gol do Mauka, ki pa je bil nenatančen pri zaključku. V 64. minuti je Apatič izvajal prosti strel z desne strani iz kakih 30. metrov. Pred vrati je nogo podstavil Bertalanič, toda stranski sodnik je dvignil zastavico in dosodil prepovedan položaj. V naslednjem napadu so gostje oblegali vrata, Trstenjak je izbil žogo, toda samo do domačega igralca, ki je z roba kazenskega prostora nevarno streljal. V 68. minuti je Mauko uspel ukrasti žogo domačemu branilcu, krenil proti vratom po levi strani, nato pa s povratno podajo lepo našel Ciglariča, ki pa je žogo poslal direktno v roke domačega vratarja. Dve minuti pozneje je Ciglarič zapustil igrišče, zamenjal ga je Maučec. Domačini so vse bolj postajali nervozni in na silo poskušali priti do izenačujočega zadetka, toda dobro postavljena obrambna vrsta Žutih je poskuse brez težav zaustvaljala. Sedem minut pred koncem se je Gabor odločil še za eno menjavo. Iz igre je potegnil Mauka, namesto njega pa v igro poslal Šumaka, ki je okrepil obrambno vrsto. Žuti so v končnici poskušali s protinapadi. Lepo priložnost, ki bi lahko Žutim predčasno zagotovila zmago je dve minuti pred koncem rednega dela zapravil Kristl. Po hitrem protinapadu 3 na 2 je predolgo čakal s podajo. V lepi poziciji za strel sta bila kar 2 naša igralca. Pred koncem rednega dela je prišlo še do zadnje menjave. Namesto Kristla je vstopil Ropoša. Biljenci so v zaključku poskušali še s preskok igro, toda tudi to ni obrodilo sadov. Po petih minutah dodatka je glavni sodnik odpiskal konec srečanja.

Konec tedna sledi nadaljevanje prvenstva, tokrat v Športnem parku.
Vse navijače že sedaj vabimo, da se v nedeljo ob 17:30 uri udeležijo tekme proti ekipi Rogaške.

Slika: ndbilje.si