Četrtek, 02.08.2018

Za uvod v Bilje

Dolgo pripravljalno obdobje se za Žute končuje in vse skupaj se bo že v soboto pričelo zares. Na premieri v Drugi ligi se bodo naši igralci odpravili na eno najdaljših gostovanj v celotni sezoni, nasproti jim bo stal prav tako novopečeni drugoligaš iz Bilj.

ND Bilje so tako kot naša ekipa prejšnjo sezono zasedle prvo mesto v tretji ligi in si priborile nastop v kvalifikacij za uvrstitev rang višje. Žreb jim je tam naklonil Dravograd, katerega so uspeli premagati in se tako uvrstiti v Drugo ligo. Usoda se je pozneje poigrala tudi na žrebanju parov za Drugo ligo, kajti oba novinca v ligi se bosta med seboj pomerila že na premieri.

Primorci so v pripravah na novo sezono odigrali pet prijateljskih tekem. Najprej so se na Bonifiki pomerili s tretjeligašem Koprom in ga ugnali 1:4, zadeli so 2x Ferjančič, Koron in Breganti. Več težav so imeli že na naslednji tekmi, ko so jih Brda ugnala s 3:1, edini gol je prispeval Breganti. Nato so moči merili še z lokalnima kluboma Tolminom in Adrio. Tolmin so premagali s 3:1, zadela sta 2x Humar in novinec v klubu Frelih, Adrio pa z 0:2, med strelce sta se vpisala vnovič Humar in Breganti. Na generalki pred pričetkom sezone pa so doma ugnali še drugoligaša Jadran Dekani z 2:1, med strelce sta se vpisala Humar in Nagode.

Njihova ekipa ni doživela korenitih sprememb glede na lansko sezono. Klub so okrepili Boštjan Frelih, David Frelih, Marko Furjan in Tilen Nagode, ki je v prejšnjih sezonah igral za ND Gorico. Klub sta zapustila Tomaž Žniderčič in Aljaž Koc. Na klopi Bilj sedi Sandi Valentinčič, ki je moštvo tudi popeljal v drugoligaško tekmovanje.

Pričakujemo lahko zelo trd in izenačen boj, saj sta oba kluba pred sezono napovedala, da je glavni cilj obstanek v ligi, prav tako pa bo za oboje to stopnička višje v slovenskem nogometu in oboji bodo želeli v sezono kreniti kar se da uspešno.

Tekmo na stadionu V dolinci bo v soboto ob 17:30 uri sodil Dragoslav Perić, pomagala mu bosta Mitja Podobnik in Nejc Brezovar. Četa Zlatka Gaborja ne bo popolna, na prvi tekmi bo zaradi rdečega kartona iz kvalifikacij manjkal Mitja Kosi, iz istega razloga na nasprotni strani ne bo smel igrati niti Miha Devetak.

Za vse, ki se ne boste odpravili na dolgo gostovanje pripravljamo tekstovni prenos tekme, ki smo ga v pripravah na sezono tudi nekoliko izboljšali. Vabljeni k spremljanju.

Foto: Gregor Čiček