Sobota, 09.06.2018

Ziko podaljšal pogodbo

Zlatko Gabor, ki je ekipo prevzel na začetku spomladanskega dela je z Žutimi podaljšal pogodbo in jih bo tako vodil tudi prihodnjo sezono. Odločitev ni bila težka, saj sta bile obe strani zadovoljni s sklenitvijo novega dogovora.

Po uspehu, ki ga je z ekipo letos dosegel vse skupaj niti ni bilo vprašljivo. Zlatko Gabor je ekipo prevzel v izredno težkem položaju, a jo je po odličnem nizu zmag (Žuti so v prvenstvu pod njegovim vodstvom izgibili le eno tekmo - v Črenšovcih) uspel popeljati do naslova prvaka in to s kar velikim naskokom pred zasledovalci, Polana in odranci sta na koncu zaostala za kar sedem točk. Prav tako je bil uspešen v kvalifikacijah za uvrstitev v 2.SNL proti Bledu.

Gabor je v včerajšnjem pogovoru za športni dnevnik EkipaSN dejal: "V dveh tekmah smo dokazali, da smo zasluženo napredovali, čeprav je dejstvo, da je Bled kakovostna ekipa z zelo dobrim trenerjem. In da, imeli smo tudi kanček sreče, ki je v športu pač nujno potrebna." Povedal je tudi, da mu motivacije tudi za naprej ne manjka, in da se skupaj z igralci zaveda zahtevnosti naloge. Prav tako se je "Ziko" ozrl tudi že v naslednjo sezono: "Imamo zgolj 13, 14 igralcev, potrebujemo jih še sedem ali osem. Ampak ni dvoma, da to ne bodo zveneča imena, ne moremo si jih privoščiti. V svoje vrste bi radi privabili ambiciozne in delavne mladeniče iz bližnje okolice. Na levi in desni strani imamo Muro in Nafto, ki pišeta novi zgodbi na višji ravni, zato kakopak potrebujeta okrepitve od drugod; če se malce pošalim, se mi nameravamo sestave kadrovskega mozaika lotiti po baskovsko. Oziroma po vzoru Athletica iz Bilbaa. Prizadevali si bomo prepričati domače, prekmurske fante, naj se nam pridružijo."