Sobota, 19.05.2018

Žuti osvojili naslov prvaka!

Žuti so po zmagi na derbiju v Odrancih z rezultatom 1:2 osvojili naslov prvaka 3.SNL vzhod!

Tudi tokrat je markovski derbi upravičil svoj sloves. Derbi je na tribune privabil kar sedemsto gledalcev, ki so imeli kaj za videti.

Trener Gabor je na zelenico poslal sledečo postavo: Zver, Apatič, Bertalanič, Hartman J., Šnajder, Kotnik, Ropoša, Trstenjak, Kristl, Mauko in Tkalec. Klop za rezervne igralce: Vöröš, Ciglarič, Pavel, Kosi, Hartman Ž. in Žerdin.

Tekma se je začela zelo dinamično in agresivno iz obeh strani. S sredine so pričeli Odranci, ki so takoj pritisnli na vrata Zvera, vendar so bili nenantančni pri zaključku, saj je žoga zledetela čez gol. Minuto pozneje je na nasprotni strani s strelom iz prostega strela zapretil Kristl, ki je pravtako streljal čez vrata. Naslednja lepa priložnost se je ponudila Mauku, ki je preigral domačega branilca in močno streljal proti vratom. Domači so s težavo odbili strel. Že v 6. minuti so Žuti spet zapretili. Po obleganju domačih vrat je vratar Prša odbil žogo proti robu kazenskega prostora, kjer je stal Kristil, ta pa direktno ustrel iz voleja in zadel nebranjen del vrat. Štiri munite pozneje so si domači pripravili priložnost za izenačenje. Po predložku z leve strani in strelu z glavo je Hartman posredoval na golovi črti. Na nasprtoni strani je v priložnosti bil spet Kristl, ki je lepo preigraval, nato pa slabo zaključil.

Po dobrih 20. minutah dokaj enakovredne igre, so Žuti prevzeli kontrolo nad igro, si ustvarili terensko premoč ter Odrance začeli potiskati na svojo polovico. V 29. minuti je po lepi kombinaciji Tkalca in Mauka, slednji sprožil močan strel, toda domači branili so uspelo blokirati strel. V 36. minuti smo videli sijajen prodor Trstenjaka, ki se je sprehodil skozi Odransko obrambo, mimo treh igralcev, na koncu meril malce previsoko. Na nasprotni strani so nekaj minut kasneje zapretili Odranci. Domači napadalec je po dobrem predložku, žogo z glavo poslal čez vrata Zvera. Štiri minute pozneje so Žuti nato povišali prednost. Na robu kazenksega prostora je žoga prišla do Trstenjaka, ki je potegnil proti vratom, preigral dva branilca, nato pa neubranljivo meril v daljši vratarjev kot. Do polčasa se izid ni spremenil. Žuti so si pripravili še nekaj pol priložnosti, zdanja priložnost v prvem delu je pa pripadla Odrancem, vendar je Zver strel brez težav ubranil.

Po odmoru so bolj napadalno začeli domači, vendar so Žuti brez težav ustavljali napade. Po nekaj minutah igre so spet prevezeli pobudo na igrišču. Prvo lepo priložnost je imel Tkalec, ki je po podaji s kota bil najvišji v kazenskem prostoru, toda žogo poslal mimo vrat. Po dobrih 10 minutah igre so Beltinci začeli oblegati vrata Odrancev, vmes pa je tudi prišlo do menjave. Gabor je namesto Ropoše v igro poslal Ciglariča. V 64. minuti je poskušal Trstenjak s strelom z razdalje, toda malce čez vrata. Minuto poznjeje so nato Odranci uspeli izpeljati hiter napad, in izkoristili trenutek nepazljivosti v beltinski obrambo. Po prodoru na desni strani in natančni podaji, se je pred vrati znašel sam Raduha, ki mu ni bilo težko poslati žoge v nebranjen gol. Po prejetem golu je igro zapustil Kotnik, namesto njega je vstopil Kosi. Gol je domačlm dal dodatnega elana in so pokušali izenačiti rezultat. Žuti so hitro postavili ravnotežje na terenu, ter začeli iskati zadetek za povišanje vodstva. V 75. minuti je z radalje ponovno poskušal Kristl, toda Prša je odlično posredoval. Tri minute pozneje se je po hitri akciji v odlični situaciji znašel Ciglarič. Bertalanič je lepo podal v prazen prostor, Ciglarič je preigral domačega branilca, nato pa z razdalje poskušal z lobom vratarja. Deset minut pred koncem je Gabor izvedel še zadnjo menjavo. Igro je zapustil Tkalec, namesto njega je vstopil Hartman Ž.

Vse do konca smo spremljali napeto srečanje. Žuti so držali žogo v svoji posesti ter poskušali še z enim zadetkom dokončno potrditi zmago. Odranci so sicer poskušali doseči izenačujoči zadetek, toda beltinska obramba je bila na mestu. Tri minute pred koncem bi Odranci skoraj nenamerno potrdili zmago Žutih, ko je domači branilec nespretno podal domačemu vratarju, ki je stal na robu kazenskega prostora. Prša je stekel nazaj proti vratom ter z zadnjimi močmi supel izbiti žogo na golovi črti. Omenimo še lahko predložek Ciglariča pred vrata, kejr je Prša bil za las hitrejši od Mauka, ter priložnost v sodnikovem podaljšku, ko je Kristl preigral tri branilce ter se znašel sam iz oči v oči s Pršo. Namesto a strel se je odločil za podajo, ki jo je domači branilec prestregel.

Po treh minutah dodatka je sodnik odpisakl konec srečanja in slavje na in ob igrišču se je pričelo.