Sobota, 05.05.2018

Prednost branimo v Črenšovcih

Danes je na sporedu tekma 23. kroga letošnjega prvenstva, za Žute bo to tudi predzadnje gostovanje v tej sezoni, če izvzamemo pokalno srečanje v sredo. Danes ob 17. uri ekipa gostuje pri Črenšovcih.

Tako za Črenšovce, kot tudi za Beltince velja, da imata na lestvici odigrano tekmo manj, kar je posledica tega, da tekmi Črenšovci-Ljutomer in Beltinci-Grad prejšnjo sredo nista bili dokončani zaradi toče. MNZ Lendava je določila, da se tekmi dokončata v sredo, 16.5. Toda Žuti, ki so v izjemni rezultatski formi ostajajo na prvem mestu, tudi s tekmo manj. Slednje je zelo povezano tudi z dvema zaporednima porazoma Odrancev, ki so padli na tretje mesto, druga je sedaj Polana.

Žuti bi si z današnjo zmago avtomatično lahko podaljšali bivanje na vrhu tabele in tako z zelo dobro popotnico šli v zadnje tri kroge. Če se Beltinci borijo za naslov pa je drugače pri trenutno osmo uvrščenih Črenšovcih. Slednji so v pomlad štartali odlično in se povzpeli z dna. Toda, ker se tretja liga prihodnjo sezono krči le na 10 ekip, je jasno da si še zdaleč niso zagotovili obstanka.

Popuščanja torej danes niti slučajno ne bo. Obe ekipi morata igrati na zmago, ob tem bosta oba trenerja imela na voljo popolno zasedbo, če izvzamemo igralce, ki še okrevajo po poškodbah. Kaznovanih tokrat namreč ni.

Prvo medsebojno tekmo v tej sezoni so Žuti doma dobili s 5:2. Takrat smo bili priča izredno težkim pogojem, saj se je tekma odigrala v hudem deževju in na premočenem igrišču. Omeniti velja še, da so se Črenšovci pozimi okrepili z odličnim Nikolajem Birojem, ki trenutno s 15 zadetki zaseda tretje mesto na lestvici strelcev. Naš najboljši strelec Jernej Tkalec z 12 zadetki zaseda sedmo mesto.

Danes je pred nami torej nova težka in zanimiva preizkušnja, za igralce pa je najpomembnejše, da jih podprete v čim večjem številu. Tekma se bo v Črenšovci pričela ob 17. uri, glavni sodnik srečanja bo Bojan Tkalčič. Vabljeni!