Sobota, 28.04.2018

Nova priložnost za skok na vrh

Žuti so po menjavi trenerja spet lažje zadihali. Zlatko Gabor je klub prevzel ob zaostanku šestih točk za prvim mestom, ta razlika se je v štirih tekmah stopila na eno samo, in Beltinci so spet odvisni sami od sebe.

Varovanci Zlatka Gaborja so se v sredo v zelo okrnjeni zasedbi odpravili na Kuzmo in ugnali Tromejnik z 0:3. Blestel je predvsem Mitja Mauko, ki je v zadnjih tekmah ujel pravo formo. Omeniti velja tudi, da sta debitirala tudi mlada 19-letni Nino Recek in 16-letni Anže Legen. Za Žute je bila to peta zaporedna zmaga, to pomlad so točke pustili le na uvodi tekmi v Rakičanu. Še bolj pomembno je, da ekipa postaja vse bolj kombinatorična in uspešna v napadu in obrambi. Pod taktirko Zlatka Gaborja naša obramba še ni prejela zadetka, veselila pa se jih je enajst.

Vse to je privedlo do tega, da je zaostanek za prvo uvrščenimi Odranci minimalen. Večna rivala loči le ena točka, do konca prvenstva pa je še šest tekem. Šest finalnih tekem, kajti če Žuti dobijo vse, so prvaki. Natrpanega urnika še nikakor ni konec, po nedeljski tekmi proti Turnišču, bodo Žuti v sredo doma gostili še Grad, le nekaj dni pozneje, v soboto pa odhajajo v Črenšovce. Potem je v sredo, čez slaba dva tedna na vrsti še pokalni obračun z Muro na Fazaneriji. V kolikor bodo Žuti vzdržali odlično formo na številnih tekmah v prihodnjih dneh, si lahko pripravijo lepo popotnico za derbi z Odranci ob koncu prvenstva, ki bi znal morda celo odločati o zmagovalcu prvenstva.

Toda do takrat je še daleč. Najprej je tu nedeljski obračun s Turniščem, katerega ne smemo nikakor podceniti. Prav slednji so Žutim lansko jesen odščipili pomembni dve točki in prav gotovo tudi tokrat ne bodo lahek nasprotnik. Za razliko od Beltincev so Turniščani zelo slabo začeli drugi del prvenstva in se po samih porazih šele to sredo veselili prve zmage, doma so ugnali Bogojino. V šestih krogih so prejeli kar 16 zadetkov, edina dva pa so dosegli na prej že omenjeni tekmi z Bogojino. Njihov najboljši strelec je Erik Lutar z 8 zadetki.

Tekmo 22. kroga te sezone bo izpustil Goran Šnajder, ki je kaznovan zaradi štirih rumenih kartonov, prav tako še ni povsem nared poškodovani Mitja Kosi. Tekmo bodo sodili Damjan Novarlić, Tadej Friš in Urban Cotič, delgat srečanja bo Boris Grabar.

Obračun se bo pričel v nedeljo ob 17. uri v Športnem parku Beltinci. Vljudno vabljeni!